SEGRE

PARTITS

Crítics de C's tensionen la reelecció a Rivera qüestionant la democràcia interna

TranCsparencia no es planteja presentar un candidat alternatiu

Crítics de C’s agregen la reelecció a Rivera qüestionant la democràcia interna

Crítics de C’s agregen la reelecció a Rivera qüestionant la democràcia interna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen que ja són més de quatre-cents dins de Ciutadans, organitzats per donar la batalla en l’Assemblea General de febrer i lluitar per una "urgent" regeneració interna, encara que TranCsparencia no es planteja presentar un candidat alternatiu per disputar el lideratge a Albert Rivera.

TranCsparencia, que es defineix com un grup de treball, va ser promogut fa set mesos per mig centenar dels 30.000 afiliats de Ciudadanos per enfortir la democràcia interna i millorar la seua organització, que veuen no només molt deficient sinó amb "importantíssims dèficit" en la qual cosa té a veure amb les "garanties més bàsiques", explica un portaveu a Efe.

No discuteixen el missatge públic de Ciudadanos perquè "no són un corrent ideològic" i esquiven, ara per ara, les crítiques directes a Rivera en entendre que el problema que té el partit no és tant de persones sinó de funcionament domèstic perquè, segons el seu parer, no s’ajusta als Estatuts.

Ara, amb la vista posada al conclave del 4 de febrer, en el qual es renovarà la direcció del partit, TranCsparencia veu una gran oportunitat per "solucionar" totes aquestes llacunes democràtiques que denuncien encara que el seu pla inicial no és presentar-se amb una altra llista que competeixi amb la de Rivera.

El que sí que volen fer és presentar candidats al Consell General de Ciutadans (70 membres), el màxim òrgan de govern del partit entre Assemblees Generals i que fixa la seua estratègia, i a la Comissió de Garanties (nou integrants), encarregada de vetllar pel seu funcionament democràtic.

Si aconsegueixen entrar intentaran que Ciudadanos faci canvis en el procés de primàries, que és "molt millorable" perquè no ofereix -lamenta- una participació de tots en "igualtat de condicions".

Mentre els candidats que es postulin com a alternativa a la llista oficial només tenen tres dies per promocionar el seu projecte -el termini de presentació és la 23 i el 24 de gener i el dia 27 ja es vota-, Rivera portarà "tres mesos de campanya" i a més -acusa aquest portaveu- utilitzant tots els mitjans que té el partit com si fossin seus propis.

Canviaran, també si poden, el vot telemàtic pel vot en urna fins que no ofereixi les mínimes garanties de fiabilitat, ja que, segons argumenta, no assegura que "un elector sigui igual a un vot" i tampoc no ofereix un recompte "fiable i auditable".

De moment, només posen el focus als racons del partit perquè continuen compartint els seus pilars ideològics, encara que el portaveu deixa caure que una vegada que es resolguin aquests problemes caldrà abordar aquest altre debat.

No vol entrar tampoc a analitzar l’estratègia d’aliances polítiques de Ciutadans, tant en les comunitats autònomes com el seu acord d’investidura amb el PP, insistint que això no és el que toca en aquest moment.

Deixa també clar que no tenen res a veure amb Carolina Punset, encara que sí que coincideixen amb ella a defensar algunes mesures, com la supressió del vot telemàtic, però cada un va pel seu costat, diu a EFE el representant de TranCsparencia.

L’eurodiputada sí que no descarta enfrontar-se amb Rivera el proper 27 de gener. És una altra de desencisada amb la deriva del partit, i tan desencisada que fa unes setmanes va deixar la direcció per "discrepàncies greus", queixant-se, per exemple, que Ciudadanos no està sent fidel als seus principis fundacionals.

Principis, ha recordat sempre que ha tingut ocasió, que tenien com a propòsit irrenunciable la desarticulació de qualsevol tipus de nacionalisme, incloent "el regionalisme no independentista".

I encara hi ha més veus discordants, moltes de provinents de UPyD, que ara, amb Ciudadanos, senten com si estiguessin "repetint curs", expliquen EFE.

"Això ja l’hem viscut, s’estan repetint els mateixos fallos: desatenen a les bases, tarden a desfer-se dels càrrecs que estan sortint granota i mantenen el líder en una bombolla. El mateix que passava en UPyD amb Rosa Díez", asseguren.

En el seu cas sí es mullen amb Albert Rivera, elogiant la seua "valentia", però, en canvi, arremeten contra el seu cercle més pròxim en dubtar que estigui "a l’altura" del que es requereix, i esperen, igual com TranCsparencia, entrar com delegats en l’Assemblea federal per intentar canviar el que no els agrada.

Veus que no faran ombra a Rivera perquè, previsiblement, revalidarà el seu lideratge folgadament, però que sí que li posen xineses al camí cap a la seua tercera reelecció en una votació que, per primera vegada, està oberta a tots els militants.

tracking