SEGRE

POLÍTICA INVESTIGACIÓ

Demanen al Suprem que imputi el president de Múrcia per 4 delictes

Sánchez nega les acusacions de frau, falsedat i malversació

Pedro Antonio Sánchez.

Pedro Antonio Sánchez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Llorca va demanar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia que investigui el president autonòmic, Pedro Antonio Sánchez, pels presumptes delictes de frau contra l’administració pública, prevaricació continuada, falsedat en document oficial i malversació de cabals públics en l’anomenat cas Auditori.

En una interlocutòria feta pública ahir, la titular del jutjat ha elevat una exposició raonada al Suprem, en què, després d’un relat dels fets que es recullen a l’escrit del fiscal, considera que l’actuació atribuïble al president pot ser constitutiva d’aquests quatre delictes.

El jutjat de Llorca investiga un presumpte cas de corrupció en l’adjudicació del projecte i construcció de l’auditori de Puerto Lumbreras durant els anys en què va ser alcalde l’actual president de la comunitat, arran d’una denúncia presentada en el seu dia per la Fiscalia Superior de Múrcia.

El president del Govern regional va defensar que l’obra de l’auditori de Puerto Lumbreras “es va fer” i la subvenció que va rebre de la comunitat es va invertir “al 100%” a executar-la, “es va pagar i està justificada”, tal com “acrediten absolutament totes les certificacions, la fiscalització, els informes i els documents”. Sánchez va demanar “ser seriosos i no avançar-se a futuribles” de dimissió per la possible imputació.

En aquest sentit, el PSOE de Múrcia exigirà la dimissió de Sánchez si és finalment imputat i el va acusar de danyar la imatge de la comunitat. Ciutadans, per la seua banda, exigirà la dimissió del president regional “en el moment en què el Suprem confirmi la seua imputació”.

tracking