SEGRE

LLATINOAMÈRICA

Les cendres de Fidel Castro parteixen de Bayamo cap a Santiago, la seua parada final

Les cendres del comandant van partir fa quatre dies de la capital cubana i han recorregut gairebé tota l’illa d’oest a est

Les cendres de Fidel Castro parteixen de Bayamo cap a Santiago, la seua parada final

Les cendres de Fidel Castro parteixen de Bayamo cap a Santiago, la seua parada final

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caravana que trasllada les cendres del líder de la Revolució cubana, Fidel Castro, va partir de Bayamo, capital de la província de Granma (sud-est), cap a la ciutat de Santiago, la destinació final de la comitiva fúnebre que recorre l’illa des de dimecres.

Les restes de l’exmandatari, mort el 25 de novembre a l’Havana, als 90 anys, van reposar la passada nit en un museu on abans es va alçar la caserna Manuel de Céspedes de Bayamo, una instal·lació militar el fallit assalt de la qual el 26 de juliol de 1953 al costat de la caserna Moncada, a Santiago, es considera l’inici de la Revolució.

S’espera que la comitiva arribi a Santiago al llarg del matí d’aquest dissabte després de recórrer els 94 quilòmetres finals del trajecte.

Les cendres del comandant van partir fa quatre dies de la capital cubana i han recorregut gairebé tota l’illa d’oest a est, realitzant el trajecte invers de la "Caravana de la Llibertat" que el gener de 1959, quan van triomfar els rebels, va recórrer Cuba amb un triomfal Castro al capdavant.

Durant aquests dies centenars de milers de cubans han sortit a la Carretera Central, per la qual transita el seguici, per acomiadar-se de l’home que va governar el país caribeny durant gairebé mig segle, i s’han realitzat vigílies a les ciutats en les quals la caravana ha pernoctat: Santa Clara, Camagüey i Bayamo.

Cuba guarda dol oficial des del passat 26 de novembre, en un dol de nou dies que acabarà demà quan les restes de Fidel Castro siguin inhumades al cementiri de Santa Ifigènia, a Santiago, ciutat bressol de la Revolució.

Abans, a les 19.00 d’aquesta tarda (00.00 GMT) tindrà lloc un acte polític de comiat a la plaça Antonio Maceo d’aquesta ciutat, en la qual s’espera la participació de delegacions internacionals i on pronunciarà un últim discurs de comiat a Fidel el seu germà, el president Raúl Castro.

tracking