SEGRE

POLÍTICA GOVERN

Báñez assegura que no s’han apujat els impostos

Diu que es demana un “esforç solidari” a les empreses més grans || Ciutadans es declara en contra de les pujades fiscals

Dos joves ahir en la jornada de portes obertes del Congrés.

Dos joves ahir en la jornada de portes obertes del Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va afirmar ahir que el Govern “no ha incomplert la promesa” que va fer de no apujar els impostos, sinó que “ha demanat un esforç addicional a les empreses més grans” i no a les pimes ni a les famílies. La ministra, l’endemà d’anunciar-se l’increment de taxes a l’alcohol (5%) i el tabac (fins al 6,8%) i la modificació de l’impost de societats, va assegurar que el PP manté la promesa electoral de no apujar la imposició.

Báñez va assenyalar que les mesures presentades aquest divendres amb les quals es destinaran 515 milions d’euros a millorar l’atenció d’aturats de llarga durada i s’impulsaran polítiques actives d’ocupació entre comunitats formen part d’un pacte per “la confiança, creixement i les oportunitats”.

Báñez recorda que es va “pacte a pacte” i augura la suma de més partits a l’acord amb el PSOE

La titular d’Ocupació i Seguretat Social va recordar que aquesta és una legislatura que s’escriu “pacte a pacte” i, respecte a l’acord amb el PSOE, va afirmar que està “segura” que s’hi sumaran altres partits polítics tant pel compliment amb Europa com pel creixement d’Espanya, per la creació intensa d’ocupació o el benestar dels espanyols.

En aquest sentit, Ciutadans va expressar ahir desacord amb les pujades d’impostos adoptades pel Govern central i es va remetre a l’Executiva, que celebrarà la trobada demà per articular una posició definitiva respecte a aquestes mesures econòmiques.

El secretari general de C’s, José Manuel Villegas, es va manifestar d’aquesta manera al Congrés l’endemà de conèixer les decisions de l’Executiu en matèria econòmica: deixa el sostre de despesa del 2017 igual que el del tancament d’aquest any i proposa gravar alguns impostos per obtenir uns 7.000 milions d’euros.

D’altra banda, centenars de persones es van atansar ahir al Congrés per la jornada de portes obertes, amb cues de fins a tres hores d’espera per poder entrar a la Cambra Baixa. Quasi 7.000 persones van visitar el Congrés en la primera jornada d’obertura, la xifra més alta des del 2011.

tracking