SEGRE

ELECCIONS

L’ecologista Van der Bellen venç el dretà Hofer a Àustria

El candidat verd guanya per 53,6% davant el 46,4%, segons sondejos a peu d’urna

L’ecologista Van der Bellen venç el dretà Hofer a Àustria

L’ecologista Van der Bellen venç el dretà Hofer a Àustria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ecologista Alexander Van der Bellen ha vençut avui en la repetició de les eleccions presidencials d’Àustria a l’ultranacionalista Norbert Hofer, indica un primer sondeig de la televisió pública ORF.Segons aquest mateix sondeig, l’ecologista va rebre un 53,6 % dels vots, davant el 46,4 % de l’ultranacionalista, realitzat l’escrutini del 58 % dels vots.Las estimacions precisen que Hofer va rebre entorn d’1,9 milions de vots, davant més de 2 milions de Van der Bellen.

"Felicito Alexander Van der Bellen pel seu èxit i demano tots els austríacs que continuïn units i treballin junts. Tots som austríacs, no importa com hàgim decidit a les urnes", va escriure Hofer en un missatge en el seu compte de Facebook.

Les presidencials austríaques han de ser repetides avui després que Hofer i l’ultranacionalista Partit Liberal d’Àustria (FPÖ) impugnessin el maig passat els comicis, guanyats per una diferència mínima per Van der Bellen.El Tribunal Constitucional austríac va invalidar aquestes eleccions i va ordenar una repetició per haver registrat irregularitats formals en el recompte del vot per correu.

tracking