SEGRE

PANORAMA

Sáenz de Santamaría inicia el diàleg a Catalunya però només amb l’oposició

La vicepresidenta es reuneix amb C’s i PSC

Arrimadas, ahir a l’arribar a la delegació del Govern.

Arrimadas, ahir a l’arribar a la delegació del Govern.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, es va reunir ahir a Barcelona amb els líders a Catalunya de Ciutadans, Inés Arrimadas, i del PSC, Miquel Iceta, partits els dos dirigents catalans dels quals van coincidir a definir com un “canvi d’actitud” de l’Executiu amb Catalunya.

El Govern, per la seua part, va rebre amb “estranyesa” la notícia de la visita de la vicepresidenta del Govern a Barcelona per reunir-se amb Iceta i Arrimadas, sense haver concretat encara la data de la seua anunciada trobada amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, segons va explicar la seua portaveu, Neus Munté.

Miquel Iceta i Inés Arrimadas coincideixen en el “canvi d’actitud” del Govern amb Catalunya

Arrimadas, per la seua part, va considerar que aquesta nova disposició del Govern central es deu al treball de la seua formació, pels “requisits” que va imposar al PP en la investidura de Mariano Rajoy. La líder de l’oposició a Catalunya va confiar que no només es “visualitzin” canvis, sinó també que el Govern “porti a terme” reformes, entre altres qüestions, en el sistema de finançament, Rodalies o el Corredor Mediterrani. “Ha arribat l’hora del diàleg, però també de les propostes i mesures concretes”, va remarcar Arrimadas.

Per la seua part, Miquel Iceta va valorar positivament l’actual aposta pel diàleg de l’Executiu de PP, encara que va assegurar que no és “suficient”, perquè es requereixen “fets” i “anem tard”. Iceta va coincidir també amb Arrimadas que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria d’anar a la Conferència de Presidents a discutir sobre finançament.

En aquest sentit, el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va advertir a la Generalitat que la relació que el Govern central vol tenir amb Catalunya no es limitarà al tracte amb l’Executiu de Puigdemont. Millo va avançar més reunions de Sáenz de Santamaría amb altres formacions.

tracking