SEGRE

El rei critica a la CUP per cremar les seues fotos

En el seu missatge de la Nit de Nadal crida als sobiranistes a no trencar Espanya

EMBARGAT FINS LES 21.15
El rei critica a la CUP per cremar les seues fotos

EMBARGAT FINS LES 21.15 El rei critica a la CUP per cremar les seues fotos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Felip VI, en el seu tradicional missatge de la Nit de Nadal, ha criticat la CUP per trencar i cremar la seua foto i ha afirmat que no són admissibles aquest tipus d’actituds ni comportaments. Al seu parer, aquests actes menyspreen els drets que comparteixen tots els espanyols per a l’organització de la vida en comú. "Vulnerar les normes que garanteixen la nostra democràcia i llibertat només porta, primer, a tensions i enfrontaments estèrils que no resolen res i, després, a l’empobriment moral i material de la societat".

Així mateix, ha fet una crida als sobiranistes catalans a "protegir el gran patrimoni en comú que compartim" i a respectar la Constitució per no trencar Espanya. El monarca s’ha referit també al diàleg que el Govern de Mariano Rajoy va oferir al de Carles Puigdemont, a qui ha dit que "és essencial de cara al futur l’entesa entre els grups polítics que permeti preservar i impulsar els consensos bàsics per al millor funcionament de la nostra societat”.

D’altra banda, el rei ha demanat d’acabar amb les desigualtats creades per la crisi, i va animar a fer un esforç per recuperar el nivell de vida perquè els joves tinguin un futur.

tracking