SEGRE

POLÍTICA SOCIALISTES

López s’ofereix a liderar un PSOE “renovat, unit i d’esquerres”

Vol sumar Sánchez, que es desmarca de l’exlehendakari

Patxi López.

Patxi López.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exlehendakari Patxi López es va oferir ahir per liderar un PSOE “renovat”, “unit” i “clarament d’esquerres”. “Vull un partit d’esquerra exigent, no un analgèsic de les polítiques de la dreta”, va proclamar, després d’assegurar que es veu “amb forces per reconstruir el PSOE”. López va recalcar que la seua candidatura “no va contra ningú” i que li “agradaria” sumar Pedro Sánchez al projecte, encara que fonts de l’entorn de l’exsecretari general van indicar que López “no serà el seu candidat”.

L’exlehendakari s’ha convertit en el primer socialista que es llança a la cursa d’unes primàries encara no convocades, que se celebraran al maig. Ho va fer acompanyat de la seua dona, la també socialista basca Begoña Gil, i d’un equip de confiança format pel que va ser secretari d’Organització del PSOE i al Senat Óscar López, l’exconseller d’Interior basc Ricardo Ares i l’exdiputat Andoni Unzalu.Amb picades d’ull a la militància i amb un discurs de socialisme clàssic en el qual va reivindicar la “socialdemocràcia sense matisos”, el diputat es va comprometre a portar la seua candidatura “fins al final”. “No vinc aquí per fer pactes amb ningú i això ho portaré fins al final”, va asseverar, malgrat que va apostar per una “direcció col·lectiva”. També va afirmar que s’“oposarà radicalment” que a les primàries no puguin votar els 18.000 afiliats del PSC i va apostar per la unitat del partit.

Els principals rivals de López poden ser la presidenta andalusa, Susana Díaz, el mateix Sánchez i el president de la gestora, Javier Fernández.

tracking