SEGRE

TRIBUNALS PARTITS

Unió demana ser exculpada en el judici a la fundació afí

Catalunya i Territori està acusada de desviar fons al partit i d’estafa || Va ‘regalar’ dos seus a Lleida i una a Tàrrega

Alguns dels acusats, ahir davant de l’Audiència de Barcelona.

Alguns dels acusats, ahir davant de l’Audiència de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici contra Unió Democràtica de Catalunya per la presumpta desviació de fons a la fundació del partit Catalunya i Territori va arrancar ahir. La defensa d’Unió va demanar a l’Audiència de Barcelona que l’exculpi de la desviació de fons, a l’entendre que la Fiscalia no té legitimitat per acusar-la com a responsable civil perquè aquests pagaments irregulars no afectarien els interessos econòmics generals.

La Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona demana un total de 45 anys de presó i més de quatre milions en indemnitzacions i multes per als cinc acusats, l’expresident de la fundació, Josep Boqué, els exvocals Joan Albert López i Miquel Àngel Cortés, l’administrador de Copisa, Josep Cornadó, i Xavier Soriano, també vinculat a Catalunya i Territori. Segons la Fiscalia, Unió hauria rebut fons per saldar deutes amb el grup empresarial IMS, que li havia prestat serveis per a l’organització de congressos.

La Fiscalia demana 45 anys de presó i més de 4 milions en indemnitzacions i multes per als cinc acusats

La Fiscalia situa Unió com a responsable civil de la presumpta desviació i li reclama que torni a la fundació els gairebé 61.500 euros de la suma desviada que la formació –actualment en concurs de creditors– encara no ha abonat. El lletrat d’Unió va demanar a la sala que l’exculpi de la desviació, a l’entendre que la Fiscalia no té legitimitat per acusar-la per un delicte d’administració deslleial, ja que la seua fundació afí, que seria la presumptament perjudicada, mai va denunciar el partit per aquests fets.

La Fiscalia el va rebutjar i va recordar que la imputació del partit va ser “beneïda” per una interlocutòria de l’Audiència. Segons la Fiscalia, els acusats van construir un entramat constituït per dos nivells d’empreses, administrades per testaferros, que van utilitzar per a diversos delictes. Així mateix, va constatar que es va produir “un injustificat benefici econòmic” a Unió en perjudici de la fundació al deixar de cobrar-li el 2005 el lloguer de les seus a Tàrrega, Lleida i Tarragona, i vendre-se’ls posteriorment el 2009 a un preu molt inferior al de mercat.

tracking