SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

La CUP diu que podrien exigir “més del que ho fan” en els comptes

Albiol acusa el president Carles Puigdemont de ser un “fanàtic d’allò prohibit”

Els dirigents del PP, ahir en un acte a Barcelona.

Els dirigents del PP, ahir en un acte a Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP va apuntar ahir que no hi ha línies roges per acordar els pressupostos i que l’entesa dependrà d’un paquet global de mesures que les assemblees de la formació prendran de manera lliure.

A més, la formació afirma que mouen partides de 700 milions d’euros, una xifra que representa el 3% del pressupost de la Generalitat, quan el pes de la CUP dins de l’arc independentista al Parlament és del 14 per cent.

En aquesta línia, el diputat al Parlament Sergi Saladié va apuntar que estan “lluny d’exigir el que per pes es podria exigir”. “Alguns diuen que fem la revolució bolivariana i això no és cert”, va afirmar Saladié, que apunta que la formació està plantejant uns documents de mínima entesa amb el Govern “que tampoc són el model que a la CUP aplicaria si governés”.

Per la seua banda, el cantautor i diputat de Junts pel Sí Lluís Llach va assegurar que renunciarà al seu escó al Parlament en cas que no prosperi l’aprovació dels comptes: “Si no s’aprovessin els pressupostos, jo me’n vaig.”

“A la gent que des de qualsevol àmbit ideològic han donat la seua confiança a 72 diputats perquè facin aquesta feina no se la pot tractar així”, va valorar.

Pel seu costat, el coordinador general de PP català, Xavier García Albiol, va titllar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de “fanàtic d’allò prohibit” al tenir com a única prioritat de govern un referèndum independentista que “sap que és impossible”.

En un acte a Barcelona, el líder del Partit Popular català va tornar a retreure a Puigdemont la seua absència a la Conferència de Presidents i va presentar el president com algú “instal·lat en la solitud del monòleg independentista”.

A més, el delegat del Govern central a Catalunya, Fernando Martínez-Maillo, va assegurar que sempre estendran la mà a la Generalitat per a l’acord i el diàleg, però va advertir el Govern que no existeix la llibertat sense respecte a la llei, cosa que va qualificar de “fonamental”.

Finalment, en la inauguració de la nova seu del PSC a Barcelona, el seu líder, Miquel Iceta, va assegurar que no serà possible celebrar un referèndum “ni acordat ni fora de la llei”, i que el Govern està dirigint Catalunya devers unes eleccions anticipades.

tracking