SEGRE

ACCIDENT ITÀLIA

Moren calcinades setze persones a l’incendiar-se un autobús a Itàlia

Després d’estavellar-se es va cremar per un problema en una roda || La majoria eren estudiants hongaresos i es van viure moments de pànic al quedar tancats

Imatge de la policia italiana amb l’autobús completament calcinat.

Imatge de la policia italiana amb l’autobús completament calcinat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setze persones de nacionalitat hongaresa, la majoria estudiants, van morir ahir calcinades, al quedar atrapades a l’autocar en el qual viatjaven, que es va incendiar després de xocar contra un pilar a prop de la ciutat italiana de Verona.

Els bombers van confirmar aquest balanç encara provisional de víctimes mortals i van xifrar en 39 els ferits, dels quals els mitjans apunten que un està en coma i dotze presenten lesions greus.

El succés es va produir quan un autobús va col·lidir contra un pilar a l’autovia italiana A4 a l’altura del municipi veronès de San Martino Buon Albergo, quan pel que sembla es dirigia a Budapest de tornada de França. A bord viatjaven 55 persones, sobretot alumnes d’entre 14 i 18 anys acompanyats per alguns professors i que tornaven a Hongria després de passar unes vacances a França.

Les autoritats encara no han aclarit les raons del sinistre i consideren que és massa aviat per conèixer-les, però, segons la primera reconstrucció dels fets, és probable que la causa sigui un problema en una roda.

Així ho va afirmar un camioner que, en declaracions recollides pels mitjans, va assegurar que una trentena de quilòmetres abans del lloc en el qual va ocórrer el succés es va adonar que l’autobús presentava algun problema en una de les rodes.

La col·lisió va provocar escenes de pànic, al quedar nombrosos joves atrapats dins del vehicle mentre les flames es propagaven a gran velocitat.

Després d’extingir el virulent incendi, les autoritats van recuperar setze cadàvers, que hauran de ser sotmesos a proves genètiques per a la correcta identificació.

En aquest sentit, la cònsol d’Hongria a Milà, Judit Timaffy, va assegurar que els joves van ser testimonis d’escenes de pànic quan van veure els seus companys tancats dins de l’autobús en flames, que van descriure com una autèntica “trampa”.

Va destacar el paper exercit per un dels professors que acompanyaven els nois, el d’Educació Física, identificat com Giorgio Vigh i que, segons els mitjans, va accedir en diverses ocasions a l’autobús en flames per rescatar els alumnes.

tracking