SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Íñigo Errejón exigeix la seua quota de poder a l’executiva

Descarta fer un pas enrere després de perdre a Vistalegre II || Pablo Iglesias considera un error perdre la pluralitat a Podem

Iglesias i Errejón van entrar junts ahir al Congrés.

Iglesias i Errejón van entrar junts ahir al Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’encara portaveu de Podem al Congrés, Íñigo Errejón, va reclamar ahir que la nova executiva del partit reflecteixi els “equilibris de la direcció àmplia”, en la qual la candidatura del secretari general, Pablo Iglesias, compta amb el 59% dels 62 nous consellers elegits a l’Assemblea de Vistalegre II, i la de l’encara secretari polític de la formació morada, amb el 37%. Errejón va assegurar que no farà un “pas enrere” i va donar a entendre ahir que el seu equip Recuperar la Il·lusió aspira a aconseguir una representació a l’executiva equivalent a la que tenen en el consell ciutadà, és a dir, entorn del 40%.

El consell de coordinació, l’òrgan col·legiat en què es basen la secretaria general i el consell ciutadà per realitzar les tasques de caràcter polític i de coordinació interna, ha d’estar format, segons els estatuts guanyadors a Vistalegre II (els d’Iglesias), per entre 10 i 20 persones elegides pel Consell Ciutadà Estatal (CCE). Els d’Errejón aspiren a aconseguir entre quatre i vuit membres que, al ser part d’aquest òrgan, assumeixen a més la responsabilitat de coordinar una secretaria, segons consta al document organitzatiu d’Iglesias, que va idear el secretari d’Organització, Pablo Echenique. Des de l’executiva de Podem van assenyalar ahir que “consideren saludable” que la pròxima executiva reflectís els equilibris entre els dos projectes. Tanmateix, van recordar també que la composició de l’anomenat consell de coordinació correspon dir-la al CCE que se celebrarà dissabte vinent.

Iglesias diu que continuen parlant sobre el paper d’Errejón i que dissabte el donaran a conèixer

Els dos líders van entrar junts ahir el Congrés i, després d’assegurar que fa dies que conversen sobre la posició que ocuparà Errejón, van anunciar que fins dissabte no donaran a conèixer la decisió final. Iglesias va reiterar la seua voluntat que Errejón continuï formant part de la direcció del partit i creu que seria un error perdre la unitat a Podem. Malgrat que han “desafinat” molt, tenen la necessitat de “tornar a sonar com una orquestra”.

tracking