SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

ERC exigeix que el fiscal actuï contra Camacho per l’‘operació Catalunya’

Unes gravacions apunten que va idear l’estratègia al costat del cap de gabinet de Mariano Rajoy || El PDeCAT demana les compareixences de tots dos al Congrés

Puigdemont i Gabriel van garantir ahir un referèndum amb una pregunta clara i binària.

Puigdemont i Gabriel van garantir ahir un referèndum amb una pregunta clara i binària.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’Esquerra Republicana (ERC) al Congrés, Joan Tardà, va reclamar ahir al fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, que actuï d’ofici contra el cap de gabinet del president del Govern, Jorge Moragas, i la presidenta del PP català i secretària primera de la Cambra Baixa, Alicia Sánchez-Camacho, pel que denomina operació Catalunya, és a dir, les suposades maniobres dirigides contra els partits independentistes.

Tardà va enviar una carta al titular del Ministeri Públic en la qual dóna compte d’una informació, publicada pel diari Público, sobre el paper desenvolupat per Moragas i Sánchez-Camacho “contra diferents polítics catalans” en què ERC demana a la Fiscalia d’actuar contra Sánchez-Camacho i Moragas en el disseny de l’operació Catalunya.

Tardà demana posar fi a la “impunitat” dels qui han dut a terme actes contra l’independentisme

L’oposició demana al Govern que emprengui accions legals contra l’exsenador si va mentir

Segons assenyala el dirigent d’ERC, existeixen “raonables indicis d’il·legalitat” que es desprenen de l’actuació del ministeri de l’Interior, així com també per l’ús de fons públics en el context de l’esmentada operació. Així les coses, i atenent l’“alarma social” que es va concitar per les esmentades actuacions, Tardà demana “encaridament” al fiscal general de l’Estat que, “amb la diligència més gran possible”, procedeixi a actuar d’ofici per posar fi a la “impunitat” dels qui han portat a terme aquests actes. Per la seua banda, el seu soci de govern a Catalunya, el PDeCat, va demanar la compareixença de Moragas i Camacho al Congrés perquè expliquin “la participació i el paper que van tenir en les gravacions secretes al restaurant de La Camarga entre la senyora Victoria Álvarez (exparella de Jordi Pujol Ferrusola) i la senyora Alicia Sánchez-Camacho, així com en el disseny i impuls de l’operació Catalunya”, segons consta en l’escrit registrat. A més, el PDeCat també va registrar una bateria de preguntes a l’Executiu en les quals exigeix explicacions per les últimes informacions aparegudes sobre el cas.

Per la seua banda, l’oposició va instar al seu torn Junqueras a denunciar Vidal per haver imputat al Govern “delictes molt greus”. “Segons vostè, Vidal és un mentider. Si és així, vagi aquesta mateixa tarda a denunciar-lo per injúries i calúmnies contra el Govern i no es quedi de braços plegats. Si no ho fa, Ciutadans no el creurà”, li va etzibar el diputat de Ciutadans Fernando de Páramo. Tant la diputada del PSC Alicia Romero com el de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela van convidar també el Govern a denunciar Vidal i van reclamar a Junqueras que admeti que la via unilateral per a la independència és impossible.

El diputat del PPC Alejandro Fernández va vaticinar que, quan avancin les investigacions sobre el cas Vidal, aquest serà “el seu Watergate particular”, però Junqueras va respondre que qui té “una enorme experiència en gestió de Watergates” és el PP. Junts pel Sí i la CUP van vetar les sol·licituds de compareixences de l’oposició pel cas Vidal d’alguns consellers i la del mateix Vidal. A més, C’s, PP i el PSC negocien una comissió d’investigació pel cas.

tracking