SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

La Fiscalia va ordenar no acusar el president de Múrcia

En contra del criteri de les fiscals del ‘cas Púnica’ || El Govern nega la seua implicació i l’oposició demana explicacions

Milagrosa Martínez, al sortir del TSJCV.

Milagrosa Martínez, al sortir del TSJCV.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General de l’Estat va ordenar no tirar endavant la investigació al president de Múrcia, en contra del criteri de les fiscals encarregades del cas Púnica, partidàries de reclamar la imputació de Pedro Antonio Sánchez, segons va publicar ahir El Mundo.

L’informe remès per la Fiscalia a l’Audiència Nacional oposant-se a demanar el suplicatori contra el dirigent popular està firmat per la tinenta fiscal d’Anticorrupció, Belén Suárez, i no per les fiscals del cas Carmen García Cerdá i Teresa Gálvez, que sí que rubriquen el de la senadora del PP Pilar Barreiro, segons van confirmar fonts jurídiques. El motiu és que les fiscals que han portat el dia a dia de la investigació que afecta Sánchez consideraven que hi havia indicis per procedir contra ell i contra la parlamentària, segons les mateixes fonts.

Per la seua part, el fiscal general José Manuel Maza es va mostrar disposat a anar al Parlament per mirar d’explicar l’assumpte.

Des del Govern central, neguen qualsevol “ingerència” en el cas per la seua part a la Fiscalia i l’oposició exigeix explicacions sobre si realment l’Executiu va ordenar no imputar el president de Múrcia.

A més, haurà de comparèixer dos dies al mes al jutjat, se li va retirar el passaport i se li va prohibir sortir del territori espanyol.

Càrrecs públics condemnats a la ‘Gürtel’ eludeixen la presó? L’exconsellera i expresidenta de les Corts Milagrosa Martínez (PP) i uns altres quatre empleats públics condemnats per la peça del cas Gürtel relativa a Fitur van aconseguir ahir eludir l’ingrés immediat a la presó gràcies a l’aplicació, per part del TSJCV, de mesures cautelars. La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va acordar presó eludible amb una fiança de 15.000 euros –a dipositar abans de dilluns vinent– per a l’exconsellera, condemnada a nou anys de presó per manipular contractes per a l’expositor valencià a Fitur entre el 2005 i el 2009.

tracking