SEGRE

REGNE UNIT

Un expert d'Oxford augura a la UdL un Brexit dur

Paul Craig.

Paul Craig.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El professor de la Universitat d’Oxford Paul Craig preveu un Brexit dur. Craig, que aquesta setmana es troba convidat per la UdL per impartir una classe magistral i diferents seminaris, va admetre que el resultat del referèndum al Regne Unit a favor d’abandonar la Unió Europea va representar una sorpresa, que va contradir totes les enquestes. Va relacionar la seua convocatòria amb raons polítiques forçades per l’ala euroescèptica dels conservadors.

El fet que la ruptura entre Londres i Brussel·les no sigui amistosa significarà que el Regne Unit deixarà d’estar al mercat comú i a l’espai Schengen (de lliure moviment de persones).

Malgrat tot, caldrà esperar que l’executiu de Theresa May sol·liciti formalment la desconnexió per conèixer la marxa dels esdeveniments i amb aquests, els possibles efectes reals, considera Craig, que reconeix que la seua postura personal era contrària al Brexit. De fet, ell és partidari de tot el contrari, de reconstruir la Unió Europea.

De tota manera, va recordar que, de moment, les conseqüències econòmiques no han assolit la gravetat que s’havia previst inicialment. Amb tot, la lliura s’ha debilitat sensiblement.

tracking