SEGRE

El Govern, sobre Nóos: "La sentència mostra que l'Estat de dret funciona"

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo.

El Govern, sobre Nóos: "La sentència mostra que l'Estat de dret funciona"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha afirmat avui que la sentència emesa per l’Audiència de Palma sobre el cas Nóos, per la qual absol la infanta Cristina i condemna sis anys i tres mesos de presó a Iñaki Urdangarin, "mostra que a Espanya, l’Estat de dret funciona".

"Tothom està sotmès a l’imperi de la llei. Ningú no és per sobre, ni al marge de la llei", ha assegurat Méndez de Vigo en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres al Palau de la Moncloa.

El portaveu de l’Executiu ha afegit que el Govern "no comenta les sentències judicials", sinó que "les respecta i les acata i manté el que ha mantingut sempre" en relació amb el cas Nóos i altres processos judicials.

Preguntat si la resolució del cas Nóos pot afectar la monarquia, Méndez de Vigo ha considerat "exemplar" el paper que la Corona ha tingut durant tot el procés judicial.

"Han fet comunicats des del primer moment dient que respectava i acatava les sentències judicials, i això és el que hem de fer tots", ha valorat Méndez de Vigo el comportament de Zarzuela.

Segons l’opinió de Méndez de Vigo, la postura mantinguda per la Casa del Rei i per l’Executiu de "respectar i acatar" el que diguin els tribunals "és una bona fórmula".

"És un deure que tots tenim a l’hora de viure al nostre país", ha subratllat el ministre d’educació.

També ha destacat el paper dels tribunals, la missió dels quals "és jutjar d’acord amb la llei", que "és el que iguala a tots els espanyols".

tracking