SEGRE

POLíTICA

García-Margallo: "El Gobierno Central ha comès errors respecte a Catalunya"

García-Margallo:

García-Margallo: "El Gobierno Central ha comès errors respecte a Catalunya"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre d'Assumptes Exteriors José Manuel García-Margallo ha dit avui que el Govern central no pot tolerar cap altra consulta sobiranista i ha afirmat que potser des de l’Executiu central s’han comès errors respecte a Catalunya.

"Havíem d’haver estat més presents a Catalunya", ha afirmat García-Margallo durant la seua participació en un fòrum organitzat pel grup Plató del Atlántico, editor del diari Diario de Avisos, en el que ha plantejat que s’havia d’haver dialogat més sobre els motius de la desafecció de Catalunya amb Espanya.

No obstant això, ha insistit que, d’acord amb els paràmetres d’organismes internacionals com l’ONU, la independència de Catalunya no és viable.

Ha recordat que el "problema català" no és nou i ha advocat per la modificació del sistema de finançament autonòmic i una reforma tributària, com una de les solucions a aquest conflicte.

Cal conèixer el problema, tenir una gran passió per Espanya i per Catalunya i prendre les decisions a qui li correspon manar, ha dit García-Margallo.

L’exministre ha afirmat que Espanya passa un moment difícil perquè s’ha trencat la cohesió política que va presidir la Transició i la cohesió social, a la qual cosa ha sumat el problema per la qüestió territorial.

Ha requerit al PSOE que resolgui la seua situació interna en el pròxim congrés, ja que, ha dit, Espanya necessita de dos grans partits, i ha asseverat que el PP i el Partit Socialista han "de competir sobre qui ho fa millor i no pitjor".

En matèria internacional, ha assenyalat que en els últims temps han ocorregut fets que han sorprès com el "brexit" o l’elecció contra tot pronòstic del Donald Trump com a president dels Estats Units.

Ha afirmat que Trump no és un president ni dolent ni bo" sinó "diferent" i ha considerat que un dels canvis més cridaners en política internacional és que Rússia passa a ser aliat dels Estats Units i la Xina adversari, el contrari que amb l’anterior administració nord-americana.

García-Margallo ha estimat que Trump és una persona "extraordinàriament intel·ligent", ha augurat un ordre comercial "més just" i ha asseverat que l’Àfrica no està en els objectius del nou president nord-americà com tampoc no ho va estar amb Obama.

tracking