SEGRE
Iñaki Urdangarin

La sentència del cas NóosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iñaki Urdangarin Liebaert ha estat declarat autor responsable de:

  • Un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un delicte de falsedat en document públic i amb un delicte de malversació de cabals públics, pel qual se'l condemna a 2 anys i 8 mesos de presó, a una multa de 7 mesos i 17 dies amb una quota diària de deu euros i a 2 anys i 7 mesos d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de les Balears.
  • Un delicte de frau a l’Administració Pública, pel que se li condemna a 7 mesos de presó i a 4 anys i 6 mesos d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de les Balears.
  • Un delicte de tràfic d’influències, pel que se'l condemna a 1 any de presó.
  • Un delicte contra la Hisenda Pública, pel que se'l condemna a 1 any de presó i a una multa del duplo de la quantitat defraudada (259.478,38 euros).
  • Un delicte contra la Hisenda Pública, pel que se'l condemna a 1 any de presó i a una multa del duplo de la quantitat defraudada (253.075,30 euros).

La suma de les penes és la següent: 6 anys i 3 mesos de presó, 7 anys i un mes d’inhabilitació especial i multa de 512.553,68 euros. També se'l condemna a la responsabilitat civil que figura determinada en el fallo de la sentència la còpia de la qual s’adjunta.

Diego Torres Pérez ha estat declarat autor responsable de:

  • Un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un delicte de falsedat en document públic i amb un delicte de malversació de cabals públics, pel qual se'l condemna a 3 anys de presó, a una multa de 7 mesos i 17 dies amb una quota diària de deu euros i a 3 anys i d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de les Balears.
  • Un delicte de frau a l’Administració Pública, pel que se li condemna a 8 mesos de presó i a 5 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de les Balears.
  • Un delicte de tràfic d’influències, pel qual se'l condemna a deu mesos de presó.
  • Un delicte contra la Hisenda Pública, pel qual se'l condemna a 2 anys de presó i a una multa del triplo de la quantitat defraudada (1.034.305,86).
  • Un delicte de blanqueig, pel qual se'l condemna a 2 anys de presó i multa del duplo del valor dels béns blanquejats (689.537,24 euros).

La suma de les penes és la següent: 8 anys i 6 mesos de presó, 8 d’inhabilitació especial i multa d’1.723.843,10 euros. També se'l condemna a la responsabilitat civil que figura determinada en el fallo de la sentència la còpia de la qual s’adjunta.

Jaume Matas Palou ha estat declarat autor responsable de:

  • Un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un delicte de falsedat en document públic i amb un delicte de malversació de cabals públics, pels quals ha estat condemnat a 3 anys de presó, multa de 7 mesos i 17 dies a raó d’una quota diària de deu euros i 3 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic estatal, autonòmic o local.
  • Un delicte de frau a l’Administració, pel que se li condemna a 8 mesos de presó i a 4 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic estatal, autonòmic o local.

La suma de les penes és la següent: 3 anys i 8 mesos de presó i 7 anys d’inhabilitació especial. També se'l condemna a la responsabilitat civil que figura determinada en el fallo de la sentència la còpia de la qual s’adjunta.

José Luis Ballester Tuliesa ha estat declarat autor responsable de:

  • Un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un delicte de falsedat comesa per funcionari públic i amb un delicte de malversació de cabals públics, pel que ha estat condemnat a la pena de 9 mesos i 2 dies de presó –que se substitueix per la pena de 18 mesos i quatre dies de multa a raó d’una quota diària de deu euros- i 1 anys, 6 mesos i 2 dies d’inhabilitació absoluta.
  • Un delicte de frau a l’Administració, pel que ha estat condemnat a 6 mesos de presó –que se substitueix per la pena de 12 mesos de multa a raó d’una quota diària de deu euros- i a 3 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de les Balears..

La suma de les penes és la següent: 15 mesos i 2 dies de presó –que se substitueixen per les penes de multa indicades- i 4 anys, 6 mesos i 2 dies d’inhabilitació. També se'l condemna a la responsabilitat civil que figura determinada en el fallo de la sentència la còpia de la qual s’adjunta.

Gonzalo Bernal García ha estat declarat autor responsable de:

  • Un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un delicte de falsedat comesa per funcionari públic i amb un delicte de malversació de cabals públics, pel que ha estat condemnat a la pena de 9 mesos i 2 dies de presó –que se substitueix per la pena de 18 mesos i quatre dies de multa a raó d’una quota diària de sis euros- i 1 anys, 6 mesos i 2 dies d’inhabilitació absoluta.
  • Un delicte de frau a l’Administració, pel que ha estat condemnat a 6 mesos de presó –que se substitueix per la pena de 12 mesos de multa a raó d’una quota diària de sis euros- i a 3 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de les Balears..

La suma de les penes és la següent: 15 mesos i 2 dies de presó –que se substitueixen per les penes de multa indicades- i 4 anys, 6 mesos i 2 dies d’inhabilitació. També se'l condemna a la responsabilitat civil que figura determinada en el fallo de la sentència la còpia de la qual s’adjunta.

Juan Carlos Joaquín Alia Pino ha estat declarat autor responsable de:

  • Un delicte de falsedat documental comesa per funcionari públic en concurs medial amb un delicte de prevaricació, pel qual ha estat condemnat a 1 anys i 2 dies de presó –que se substitueix per la pena de 24 mesos i 4 dies de multa a raó d’una quota diària de sis euros-, a una multa d’1 mes i 17 dies a raó d’una quota diària de sis euros i a 6 mesos i dos dies d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de les Balears.

Miguel Ángel Bonet Fiol ha estat declarat autor responsable de:

  • Un delicte de falsedat documental comesa per funcionari públic en concurs medial amb un delicte de prevaricació, pel que ha estat condemnat a 1 anys i 2 dies de presó –que se substitueix per la pena de 24 mesos i 4 dies de multa a raó d’una quota diària de sis euros-, a una multa d’1 mes i 17 dies a raó d’una quota diària de sis euros i a 6 mesos i dos dies d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de les Balears.

El tribunal ha absolt dels delictes dels que estaven acusats a Cristina de Borbón i Grècia i a Ana María Tejeiro Losada, declarant la seua responsabilitat civil en els següent termes:

  • Cristina de Borbón i Grècia, en qualitat de responsable civil a títol lucratiu, respondrà, conjuntament i solidàriament amb Iñaki Urdangarin, respecte de la responsabilitat civil d’aquest últim, fins la quantia de 265.088,42 euros.
  • Ana María Tejeiro Losada, en qualitat de responsable civil a títol lucratiu, respondrà, conjuntament i solidàriament amb Diego Torres, respecte de la responsabilitat civil d’aquest últim, fins la quantia de 344,934,31 euros.

Finalment, el tribunal ha absolt dels delictes dels que estaven acusats a:

  • Miguel Tejeiro (absolt per la retirada de l’acusació)
  • Marco Antonio Tejeiro Losada
  • Luis Lobón Martín
  • José Manual Aguilar Colás
  • Jorge Vela Bargués
  • Elisa Maldonado Garrido
  • Mercedes Coghen Alber
  • Alfonso Grau Alonso
  • Salvador Trinxet Llorca
tracking