SEGRE

CORRUPCIÓ ETS ANDALUSIA

Confirmada l’acusació contra Chaves i Griñán pel cas dels ERO

José Antonio Griñán.

José Antonio Griñán.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Sevilla va confirmar ahir les acusacions de malversació i de prevaricació per a l’expresident andalús José Antonio Griñán i de prevaricació per al seu antecessor en el càrrec, Manuel Chaves, i per a uns altres 24 exalts càrrecs a la peça política dels ERO.

Es tracta del procediment específic pel qual es van concedir els ajuts investigats en el cas dels ERO irregulars, que va suposar el desemborsament de 855 milions d’euros entre els anys 2000 i 2011.

Després dels recursos que els dos expresidents van presentar al seu processament, l’Audiència va confirmar els delictes que el jutge Álvaro Martín va imputar a tots dos i a uns altres cinc exconsellers: Gaspar Zarrías, Magdalena Álvarez, José Antonio Viera, Carmen Martínez Aguayo i Francisco Vallejo. La Fiscalia Anticorrupció demana sis anys de presó i trenta d’inhabilitació per a Griñán, president entre el 2009 i el 2013, i deu anys per a Chaves, que va presidir la Junta del 1990 al 2009, per la seua actuació quan va ser conseller d’Hisenda abans de ser president.

José Antonio Griñán.

José Antonio Griñán.

tracking