SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

La vida sense Iñaki Urdangarin

Si el tribunal accepta la petició del fiscal del seu ingrés immediat a la presó, podria anar a Badajoz || Per la proximitat amb Lisboa, on aniria a viure la infanta

Si la infanta es trasllada a Lisboa i Urdangarin ingressa a Badajoz, les visites seran més fàcils.

Si la infanta es trasllada a Lisboa i Urdangarin ingressa a Badajoz, les visites seran més fàcils.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iñaki Urdangarin podria ingressar a la presó en poc temps després d’haver estat condemnat a sis anys i tres mesos pels delictes de prevaricació, frau a l’administració, tràfic d’influències i contra la Hisenda Pública. El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, es planteja demanar que el marit de la infanta Cristina vagi a la presó immediatament en una vista que el tribunal fixarà a partir de demà, malgrat que la sentència encara no és ferma, ja que és possible recórrer davant del Tribunal Suprem. Horrach tem que Urdangarin, que resideix a Suïssa, s’escapi, i això el pot portar a insistir que l’ingrés en un centre penitenciari es realitzi sense demora. La possibilitat que més sona és que el cunyat del rei esculli la presó de Badajoz, perquè la infanta Cristina planeja instal·lar-se a Lisboa amb els seus quatre fills i això facilitaria les visites. Tot i així, és d’esperar que visquin fins i tot a Estoril, vell refugi de la família Borbó durant l’exili. Tanmateix, també sona com a possibilitat que Urdangarin ingressi al centre penitenciari de Zaballa, ja que estaria molt a prop de la seua família, originària de Vitòria.

El règim penitenciari permet que els familiars o amics els visitin al locutori durant 20 minuts dos cops a la setmana o una única vegada, però durant 40 minuts. D’altra banda, la llei permet els vis-a-vis amb la parella un cop al mes per un període d’entre una i tres hores per als reclusos que no tenen permisos de sortida. I és que, amb el temps, Urdangarin podrà optar a tenir permisos de sortida, un fet que la llei contempla “com un instrument idoni per a la preparació a la vida en llibertat”.

D’altra banda, per la seua part la infanta Elena es va escapar ahir a Baqueira Beret amb la seua filla, Victoria Federica, per allunyar-se del focus mediàtic que plana sobre la seua família. Aquest cap de setmana, les esmentades pistes d’esquí acullen 8.000 persones.

Dret a una cel·la individual i a vestir amb la seua robaQuan un pres entra a la presó, se l’identifica, se l’inscriu i se li obre un expedient. Després se l’informa dels seus drets i obligacions, se l’escorcolla, es revisen les seues pertinences i es retiren les que no estan autoritzades. Després, se’l trasllada a una cel·la a l’àrea d’ingressos, on pot estar fins a cinc dies. Allà passa un examen mèdic i després se l’ubica a la cel·la definitiva. Iñaki Urdangarin tindrà dret a allotjar-se “en una cel·la individual”, ja que així ho estableix l’article 19 del Reglament Penitenciari. També podrà vestir “les seues pròpies peces, sempre que siguin adequades, o optar per les que li faciliti l’establiment”. A més, la presó li donarà roba de llit i un moble per guardar les seues pertinences. Una vegada instal·lat a la presó, Urdangarin haurà de complir un horari, encara que sempre tindrà dret a dormir vuit hores. Podrà fer exercici, disposar d’un compte per comprar aliments i se li oferirà l’opció que treballi o estudiï. Al recinte, se li facilitaran llibres, diaris i revistes i també podrà veure la tele i escoltar la ràdio.

tracking