SEGRE

POLÍTICA CORRUPCIÓ

Ciutadans pressiona el PP perquè dimiteixi el president de Múrcia

Els populars ho rebutgen fins que se li obri judici oral || El fiscal general explicarà al Congrés les suposades pressions als fiscals pel ‘cas Púnica’

Albert Rivera mostra des del seu escó una informació d’un diari al Congrés.

Albert Rivera mostra des del seu escó una informació d’un diari al Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans va aconseguir ahir el suport del Congrés per iniciar la tramitació d’una proposició de llei integral contra la corrupció, un dia en el qual va redoblar la pressió al PP perquè faci dimitir el president de Múrcia, Pedro Antonio

Sánchez

, citat com a investigat en el cas Auditori pels presumptes delictes de prevaricació, frau, falsedat i malversació de cabals públics en la seua etapa com a alcalde de Puerto Lumbreras. Va ser ahir el mateix líder de Cs, Albert Rivera, el que va demanar al PP que proposi un candidat alternatiu a Sánchez, recordant que el pacte que tenen firmat a Múrcia obliga a dimitir els càrrecs públics en el mateix moment en què siguin “imputats”.

Tanmateix, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va demanar a Ciutadans que no doni “més passos de rosca” amb la citació del president de Múrcia fins que aquest acudeixi el dia 6 de març a declarar com a imputat pel cas Auditori.

Hores abans, la portaveu del Govern de Múrcia, Noelia Arroyo, va afirmar que el president de Múrcia “no està imputat formalment” i que la “línia roja” en la qual considera que hauria de dimitir és si se li obre judici oral.

Per la seua part, el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, va exigir al president del Govern, Mariano Rajoy, que deixi d’“emparar” Sánchez perquè, després de la seua imputació per “quatre presumptes delictes”, presenti la seua dimissió amb caràcter immediat i irrevocable.

Tant el PSOE com Podem a Múrcia estan buscant suports per tirar endavant una moció de censura contra el president regional.

D’altra banda, la Mesa del Congrés va accedir ahir a citar d’urgència el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, per explicar el criteri del Ministeri Públic en casos de corrupció on hi ha implicades autoritats, una crida que servirà perquè l’oposició li pregunti pels casos que afecten el president de Múrcia i l’expresident riojà Pedro Sanz, tots dos del PP.

Tanmateix, la Mesa del Senat va rebutjar admetre a tràmit una iniciativa presentada per Podem i per Compromís per a la mateixa finalitat a la Cambra Alta.

tracking