SEGRE

POLíTICA

Rajoy i Puigdemont es van veure a Moncloa al gener

Segons publica 'La Vanguardia'

Rajoy i Puigdemont es van veure a Moncloa al gener

Rajoy i Puigdemont es van veure a Moncloa al gener

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es van reunir el passat 11 de gener a La Moncloa, on van mantenir una conversa cordial, sense que hi hagués cap acostament sobre com resoldre el conflicte polític a Catalunya, segons 'La Vanguardia'.

En el dinar que van mantenir ambdós a Madrid, a instàncies de Rajoy, segons publica el diari, Puigdemont va reiterar la seua voluntat de convocar un referèndum i va insistir que podien negociar-se les condicions de la consulta (data, pregunta...) i el president del Govern va tornar a manifestar la seua negativa a permetre-ho.

Rajoy volia convèncer Puigdemont perquè assistís a la conferència de presidents autonòmics, que es va reunir el 17 de gener, i el president del Govern va dir que acudiria si podia intervenir per explicar la seua posició sobre el conflicte català.

Rajoy no ho va considerar oportú i el president català no va acudir.

Ambdues parts van decidir mantenir discreció entorn del seu partit, encara que es va convertir en un assumpte discutit després de les declaracions del delegat del Govern a Catalunya, Enric Milló, diumenge passat, que hi havia contactes "a tots els nivells" que de vegades no es fan públics.

tracking