SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home amb ordre d’allunyament assassina la seua dona a Barcelona

Fiscalia reconeix la “deficient resposta judicial” a la víctima, després de dos denúncies

Moment del minut de silenci ahir a Santa Perpètua.

Moment del minut de silenci ahir a Santa Perpètua.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home que tenia una ordre d’allunyament de la seua dona, de 34 anys, la va assassinar presumptament dimarts a la nit a ganivetades a Santa Perpètua de Mogoda, i després dels fets es va lliurar als Mossos d’Esquadra. Segons va informar ahir el conseller d’Interior, Jordi Jané, el cadàver de la víctima, amb diverses ferides d’arma blanca, va ser trobat poc abans de la mitjanit estès al carrer.

Minuts més tard, el marit de la dona morta va acudir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell per confessar que havia matat la seua dona i es va lliurar a la policia.

El detingut tenia vigent des del novembre de l’any passat una ordre d’allunyament de 500 metres de la dona dictada per un jutjat de violència domèstica, que es va ampliar a 1.000 metres el mes de gener passat després que la víctima presentés una nova denúncia en contra seu. A més, l’home tenia pendents dos judicis per amenaces i per incomplir les ordres d’allunyament.

Aquesta és la segona víctima de la violència masclista en el que va d’any a Catalunya –el primer cas va tenir lloc el dia 7 de febrer a Súria– i la catorzena d’Espanya: el pitjor inici de l’any de la dècada.

Per la seua part, la fiscal de sala delegada per a la Violència sobre la Dona, Pilar Martín Nájera, va reconèixer que es va donar “una deficient actuació i resposta judicial” a la dona. “No hem sabut valorar adequadament el risc que corria aquesta dona a nivell judicial perquè hi havia hagut indicis, havia denunciat dos vegades, havia demanat una ordre de protecció i s’havia acordat”, va assenyalar.

Així mateix, a Extremadura, la dona de 91 anys apunyalada al coll pel seu marit diumenge a Villanueva del Fresno va morir ahir a l’hospital. D’altra banda, les investigacions sobre una explosió i posterior incendi en un habitatge a Pontevedra on van morir una dona de 50 d’anys i la seua parella van ser provocats per l’home, ja que ho tenia “tot preparat per ocasionar l’explosió mortal”, va informar el Govern.

A més, un home va ser detingut a Móstoles per la seua presumpta implicació en la mort d’una dona a Gandia i el cos de la qual va ser localitzat dimarts en un àtic. Finalment, ahir també es va detenir un altre home per la mort d’una dona a València que va morir al caure dimarts pel buit de l’escala.

tracking