SEGRE

POLíTICA

Iceta, sobre l'article 155: "Rajoy no és home d'excessos"

El líder del PSC descarta que torni a donar-se una consulta tipus 9N

Iceta, sobre l’article 155:

Iceta, sobre l’article 155: "Rajoy no és home d’excessos"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest divendres, sobre l’eventual aplicació de l’article 155 de la Constitució en cas de convocar-se un referèndum il·legal, que el president Mariano Rajoy "no és home d’excessos i sempre prendrà les mesures mínimes, més ajustades i més proporcionades".

En declaracions a RNE i en ser preguntat sobre si creu que en algun moment el Govern activarà l’esmentat article, que preveu una possible suspensió de l’autonomia en un cas de gravetat excepcional, Iceta ha opinat que "Rajoy, per la seua manera de ser i enfocar la política, sempre prendrà les mesurada mínimes, més proporcionades i més ajustades a les necessitats".

Segons el seu parer, "Rajoy no és home d’excessos, ni verbals ni d’altres, i situar-se a l’escenari que a alguns sembla que els agrada molt, com si ho desitgessin, el gran xoc i el gran drama, no me l’imagino. Perquè no crec que la Generalitat es fiqui pel precipici i no vull ni pensar-ho", ha dit.

"Però pot succeir -ha prosseguit- que el Govern intenti convocar un referèndum per al qual no té competències, i hi ha molts instruments perquè no se celebri. Perquè, realment, situar-se fora de l’Estat de dret sempre té una resposta que és el compliment de la legalitat, per al qual hi ha moltíssims instruments de tot tipus."

Iceta ha descartat que torni a donar-se una consulta tipus 9N perquè en aquell moment "hi ha qui diu que Govern i Generalitat tenien un acord tàcit de deixar fer mirant per a un altre costat, però precisament perquè ha passat una vegada, no tornarà a passar".

És per això pel que el PSC, ha deixat clar, "sempre recolzarà el compliment estricte de la legalitat i alertarà amb totes els seus força del risc de saltar-se-la".

Preguntat també sobre què li semblaria que l’expresident Artur Mas tornés a presentar-se a unes eleccions, ha confessat que li semblaria "estrany": "Seria la constatació que som en un bucle sense sortida, un tornar a començar. No m’acabo d’imaginar que torni a presentar-se, en aquest cas en una llista diferent a la d’ERC, amb el risc de no arribar el primer".

Finalment, sobre que s’hagi revelat la reunió de l’11 de gener a Moncloa entre Rajoy i el president Carles Puigdemont, Iceta ha opinat que "ha servit perquè sapiguem que almenys es parlen", encara que ha lamentat que es "constati que les seues posicions són molt diferents i no es pot esperar avenços en aquest diàleg".

I és que, ha criticat, el Govern "va cometre un error batejant l’operació diàleg abans que hi hagués un diàleg que portés a un resultat", la qual cosa ha titllat de "propaganda", com també ha retret al Govern que "negués que hi hagués contactes".

tracking