SEGRE

POLÍTICA JUSTÍCIA

El Govern central nega que hi hagi purga entre els fiscals

Els demana que denunciïn les pressions en lloc d’airejar-les || Sánchez acusa el PP de perseguir-los a ells en comptes de la corrupció

Sánchez, en l’acte a la Casa de Cultura de Burlada.

Sánchez, en l’acte a la Casa de Cultura de Burlada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va defensar ahir els nomenaments dels nous fiscals i va afirmar que s’han realitzat seguint els criteris de “mèrit i idoneïtat” en un procés “normal i transparent”.

Pel que fa a la polèmica generada sobre aquesta qüestió, sobretot després del relleu del fiscal superior de Múrcia, Manuel López Bernal, que va ser qui va iniciar la investigació del president autonòmic, Pedro Antonio Sánchez, en el denominat cas Auditori, Méndez de Vigo va considerar que “les declaracions d’uns i altres han de tenir contenció”.

El president de Múrcia no parlarà de dimissió o eleccions fins a reunir-se amb Ciutadans

Segons el seu parer, els fiscals “moltes vegades diuen amb raó que se’ls pressiona”, per la qual cosa els va animar a denunciar si “saben d’alguna conducta delictiva o algun tipus de pressió”.

Per la seua part, el mateix president murcià va evitar aclarir si dimitirà o convocarà eleccions anticipades en el cas que Ciutadans continuï exigint-li la marxa per la seua imputació en el cas Auditori, i va insistir que caldrà esperar a la reunió de la setmana que ve amb la formació taronja per valorar quina postura prendrà.

Al seu torn, l’exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez va alertar del “problema” que té la democràcia quan el president de Múrcia “es manté en el seu càrrec” i “qui no es queda” és el ja exfiscal superior de la Regió Manuel López Bernal, fins ara encarregat del cas Auditori.

“No volem un govern que en lloc de perseguir la corrupció persegueixi els fiscals que persegueixen la corrupció”, va subratllar Sánchez en el marc d’un acte a la Casa de Cultura de Burlada, on va presentar la seua candidatura a la Secretaria General del PSOE. Un acte que va comptar, a més, amb les intervencions del secretari d’Organització del PSN, Santos Cerdán, i la portaveu del PSN, Maite Esporrín.

Sánchez va advertir el PP que “no confongui governar amb fer xantatge” i va assegurar que, si ell guanya les primàries del partit “no hi haurà vots socialistes per a polítiques de dretes”.

Sánchez, en l’acte a la Casa de Cultura de Burlada.

Sánchez, en l’acte a la Casa de Cultura de Burlada.

tracking