SEGRE

SENTÈNCIA RECURS

Horrach demanarà al Suprem que endureixi la pena a Urdangarin

El Govern balear també recorrerà amb l’esperança de recuperar els diners

Urdangarin a la sortida de l’Audiència de Palma.

Urdangarin a la sortida de l’Audiència de Palma.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, va anunciar ahir que no recorrerà les mesures cautelars imposades a Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, però sí que proposarà a la Fiscalia del Tribunal Suprem que recorri la sentència d’aquesta causa perquè l’Audiència de Palma no ha apreciat malversació.

Segons Horrach, hi ha indicis de malversació, una cosa que la sala va desestimar a l’entendre que va ser plenament justificat el preu dels tres fòrums que va organitzar l’Institut Nóos a València per 3,5 milions com els dos celebrats a les Balears per 2,1 milions. A més, va recordar que aquest delicte comporta penes d’entre quatre i vuit anys. Les penes establertes per les jutges fins al moment són de sis anys i tres mesos de presó per a Urdangarin, vuit anys i mig per al seu exsoci Diego Torres i tres anys i vuit mesos per a l’expresident balear Jaume Matas.

El fiscal del cas no té competències per interposar recurs de cassació ni per decidir els motius pels quals es presenta, de manera que elaborarà un informe per proposar a la Fiscalia del Suprem la interposició del recurs i detallarà els motius pels quals considera que la sentència s’ha de modificar. El que no recorrerà seran les mesures cautelars imposades per l’Audiència de Palma, encara que les jutges es van oposar a la petició de presó provisional per a Urdangarin amb fiança de 200.000 euros, i per a Torres amb caució de 100.000. Malgrat tot ahir va afirmar en una entrevista a la Cadena Ser que les magistrades no han acordat mantenir la llibertat provisional d’Iñaki Urdangarin després de la condemna per la seua “situació de privilegi”, i ha assenyalat que li sembla una decisió “raonable”

El Govern balear també va anunciar ahir que recorrerà la sentència de Nóos amb la intenció de recuperar els diners destinats a l’institut que presidia Urdangarin. L’Advocacia de la Comunitat Autònoma va reclamar al judici 2.650.566 euros, el que va pagar el Govern a l’Institut Nóos per gestionar l’oficina del projecte del patrocini de l’equip ciclista Illes Balears i l’organització dels dos IB Forum del 2005 i el 2006. Les parts disposen de cinc dies hàbils per presentar els recursos, termini que encara no ha començat perquè falta la notificació personal de la sentència a tots els condemnats i absolts, que encara no ha estat confirmada.

Urdangarin a la sortida de l’Audiència de Palma.

Urdangarin a la sortida de l’Audiència de Palma.

tracking