SEGRE

SUCCESSOS

Un casteller mort i dos ferits en caure’ls una estructura metàl·lica a Tarragona

El mort és un home de 51 anys, membre d’una colla castellera de Gavà

Un casteller mort i dos ferits en caure’ls una estructura metàl·lica a Tarragona

Un casteller mort i dos ferits en caure’ls una estructura metàl·lica a Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un casteller de 51 anys ha mort i uns altres dos han resultat ferits en caure’ls a sobre una estructura metàl·lica que estaven desmuntant al local d’assaig de la colla Xiquets del Serrallo de Tarragona, que està de trasllat ja que canvia de seu.

Segons han informat Efe fonts properes al cas, el mort és un home de 51 anys, membre d’una colla castellera de Gavà (Barcelona), que havia anat a ajudar els membres dels Xiquets del Serrallo atenent una crida que havien fet perquè altres collas hi col·laboressin en el seu trasllat.

De fet, la colla de Gavà s’anava a quedar amb l’estructura metàl·lica, pesada, desmuntable i amb cordes, perquè als Xiquets del Serrallo no els cabia a la seua nova seu, segons han explicat als periodistes el conseller d’Interior, Jordi Jané, i l’alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, que han anat al local després del succés.

L’accident ha ocorregut, per motius que s’investiguen, cap a les 11.25 hores del matí, quan els tres castellers estaven desmuntant una estructura metàl·lica que s’utilitza per assajar amb xarxes de seguretat, que els ha caigut a sobre, en el cobert 4 del Moll Costa del Puerto de Tarragona, on fins ara tenia el seu local de pràctiques la Colla Xiquets del Serrallo.

En l’accident ha resultat ferit un altre casteller de 52 anys, que ha estat traslladat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, un tercer, de 50 anys, que ha estat evacuat a l’hospital de Santa Tecla.

Els dos ferits han patit cops al cap i diverses contusions, encara que estan conscients i no es tem per la seua vida.

Un dels ferits és el president de la colla castellera de Gavà i l’altre és el president de la colla del Serrall, mentre que el mort, segons Ballesteros, havia estat també regidor d’ERC a Gavà en l’anterior legislatura municipal.

Ballesteros ha indicat que, de moment, es desconeix com havien acordat ambdues colles castelleres el traspàs de l’estructura, però l’ha emmarcat en la col·laboració habitual entre aquest tipus d’associacions.

La colla Xiquets del Serrallo va efectuar ahir el seu últim assaig en cobert T4 del Moll de Costa del Puerto de Tarragona, que ha estat el lloc on han estat practicant des del mes d’agost de 2014, després d’haver obtingut l’autorització d’ús d’un nou local a l’inici d’aquest mateix moll.

Segons s’informa en la pàgina web de la colla, en una reunió celebrada el passat 1 de març a la seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), representants d’aquest organisme i dels Xiquets del Serrallo van arribar a l’acord de posar fi a la interinitat dels assajos en la T4.

Això havia estat possible perquè finalment, des de l’Ajuntament de Tarragona, es va comunicar a la colla que tenien autorització d’ús del nou local, ubicat en el Moll de Costa número 1.

La colla es trobava en procés de mudança d’objectes i documents fins el seu nou local i havia fet una crida als seus integrants i a castellers d’altres poblacions per fer aquests dies un "esprint" final.

tracking