SEGRE

FRANÇA COMICIS

Fillon, imputat a quaranta dies de les eleccions per malversació

Macron, investigat per “favoritisme” en un viatge com a ministre

François Fillon.

François Fillon.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falten tan sols quaranta dies per a les eleccions presidencials a França, el candidat conservador, François Fillon, va ser imputat ahir pels suposats llocs de treball falsos atribuïts a la seua dona i dos dels seus fills, un escàndol que ha relegat el contingut del seu programa electoral a un segon pla. Fillon, que va ser primer ministre de Nicolas Sarkozy, estava citat avui davant dels jutges d’instrucció, però la comunicació dels càrrecs es va avançar un dia a petició del seu advocat perquè l’audiència “pogués desenvolupar-se amb tranquil·litat”. Fillon va ser imputat per desviació i apropiació indeguda de fons públics i per no haver declarat a l’Alta Autoritat per a la Transparència de la Vida Pública un préstec de 50.000 euros concedit per l’empresari Marc Ladreit de Lacharrière.El seu viacrucis judicial, mediàtic i polític va començar el passat 25 de gener, quan el setmanari Le Canard Enchaîné va revelar que la seua dona, Penelope, i dos dels seus fills havien estat contractats com a assistents parlamentaris sense exercir aquestes funcions.

De moment, les intencions de vot el col·loquen fora de la segona volta del proper 7 de maig (amb prop del 20%, segons l’últim sondeig difós ahir), darrere de la ultradretana Marine Le Pen (27%) i del socioliberal Emmanuel Macron (24%).

Així mateix, la Fiscalia de París ha obert una investigació a Macron per suposat favoritisme en l’organització d’una vetllada en la qual aquest es va reunir amb empresaris francesos a Las Vegas (EUA) quan era ministre d’Economia.

tracking