SEGRE

FRANÇA TERRORISME

Abatut un islamista a l’aeroport de París-Orly després que prengués l’arma a una soldat

L’agressor, fitxat pels serveis secrets per la seua presumpta radicalització, havia fugit després de disparar contra una agent en un control || L’aeròdrom va ser reobert després de diverses hores clausurat

Desenes de persones van ser evacuades de l’aeroport d’Orly, a París, després de registrar-se el tiroteig.

Desenes de persones van ser evacuades de l’aeroport d’Orly, a París, després de registrar-se el tiroteig.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un individu va ser abatut ahir a l’aeroport d’Orly, al sud de París, després d’haver intentat prendre l’arma reglamentària a una militar del dispositiu antiterrorista i hores després d’haver disparat contra una agent en un control d’identitat al nord de la capital francesa.

L’home, identificat com a Ziyed ben Belgacem, de 39 anys, estava fitxat per delinqüència menor i tràfic de drogues, però, segons la televisió BFMTV, després d’una estada a la presó, era vigilat per la seua radicalització islamista.

El pare i el germà de l’agressor van ser detinguts per la Policia per ser interrogats

Uns 7.000 militars estan desplegats per tot França en prevenció d’atacs terroristes

La seua acció va provocar que, com a mesura de precaució, l’aeroport d’Orly fos tancat al trànsit aeri; els vols previstos a l’aterratge, desviats a altres aeròdroms, i les dos terminals, evacuades per la policia.

Unes 3.000 persones van ser desallotjades com a mesura de precaució davant de la possibilitat que l’agressor tingués explosius, una eventualitat que va ser descartada per la policia després de l’escorcoll de les terminals.

Segons el ministre francès de l’Interior, Bruno Le Roux, l’home va ser interceptat en un control policial a la localitat de Garges-lès-Gonesse, quan va treure una pistola i va disparar contra una agent, que va ferir de forma lleu, abans d’emprendre la fugida.

El seu rastre va ser seguit des d’aquesta ciutat del nord de París fins a una altra del sud, a Vitry, on va robar un altre vehicle. Una vegada a l’aeroport, a la terminal Sud, l’individu va atacar una patrulla de militars composta per tres soldats de l’Exèrcit de l’Aire desplegada a Orly dins del dispositiu antiterrorista engegat arran de l’onada d’atemptats jihadistes rebuts al país. L’home va provar de robar el fusell reglamentari a una soldat, a la qual va fer caure, però a qui no va aconseguir arrabassar l’arma.

Segons testimonis directes, l’individu va apuntar al cap de la militar mentre els seus dos companys l’apuntaven a ell.Minuts més tard, un important dispositiu policial va acudir al lloc per acordonar la zona.

Segons Le Drian, van ser els dos companys de l’agent agredida els que van abatre l’home. Es tracta de la quarta vegada que militars desplegats en missió antiterrorista són objecte d’atacs, després dels soferts a Niça, Valence i, al febrer, en el parisenc Museu del Louvre.

El domicili de l’agressor va ser escorcollat i el seu pare i el seu germà van ser detinguts per ser interrogats.

El president de França, François Hollande, va saludar ahir “la valentia i l’eficàcia” mostrades pels agents de policia i els militars que es van enfrontar ahir a l’home “particularment perillós” que va ser abatut a l’aeroport parisenc d’Orly.

La Fiscalia Antiterrorista va assumir la investigació pels tirotejos succeïts ahir, primer en un control policial al nord de París, on va ser ferit un agent, i després a l’aeroport d’Orly, on va ser abatut l’agressor després de provar d’arrabassar l’arma a una militar.

En un comunicat difós pel Palau de l’Elisi, Hollande “reafirma la determinació de l’Estat a actuar sense parar per lluitar contra el terrorisme, defensar la seguretat dels nostres compatriotes i assegurar la protecció del territori”.

“La vigilància es mantindrà al més alt nivell, i una vegada més l’operació Sentinella ha demostrat la seua utilitat en complement de les forces de policia i de la gendarmeria”, va assenyalar Hollande.

França es troba en estat d’emergència des dels atemptats de París del 13 de novembre del 2015.

Els militars agredits a Orly pertanyen a l’operació Sentinella, posada en marxa després de l’atemptat al setmanari Charlie Hebdo, a París, el gener del 2015.

En el marc d’aquesta operació, 7.000 soldats estan desplegats al territori gal. El 3 de febrer, un egipci de 29 anys es va abalançar amb un matxet sobre quatre soldats al Museu del Louvre mentre cridava “Al·là és gran”. L’home va quedar ferit pels soldats.

Vols cancel·lats i passatgers immobilitzats als avionsDos vols amb sortida des de Barcelona i amb destinació París van ser cancel·lats i uns altres deu van registrar retards en les arribades o sortides arran del tiroteig d’ahir a l’aeroport d’Orly, segons van confirmar fonts d’Aena. Unes altres set companyies aèries internacionals també van resultar afectades per l’atemptat terrorista d’Orly, amb vols que partien de Barcelona en direcció a l’altre aeroport de París, el Charles de Gaulle. Així mateix, els passatgers de tres avions de la companyia Vueling van estar immobilitzats durant unes hores a l’aeroport de París Orly amb destinació a Barcelona, València i Alacant sense poder desembarcar dels aparells.

tracking