SEGRE

PARTITS PROCÉS

Junqueras assegura que la Generalitat ja “ho té tot preparat” per al referèndum

En una carta conjunta amb el president Puigdemont, demanen a Rajoy pactar la consulta i l’avisen que es farà de tota manera el 2017 || També acusen l’Estat d’abandonar els ciutadans de Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Junqueras assegura que la Generalitat ja “ho té tot preparat” per al referèndumEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va assegurar ahir que ho té “tot preparat” per poder tramitar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Junqueras va lamentar, a més, que el PSC “sempre prefereixi posar-se al costat d’aquells que no ens volen deixar votar, que en aquest cas és el PP, que al costat dels ciutadans de Catalunya que volen exercir un dret democràtic tan fonamental com és el dret al vot”. Es referia així a la intervenció durant el consell nacional del PSC del seu primer secretari, Miquel Iceta, que va anunciar que demanaran al PSOE que interposi un recurs d’inconstitucionalitat contra els nous pressupostos de la Generalitat si inclouen “qualsevol menció al referèndum il·legal”.

D’altra banda, el president, Carles Puigdemont, i Junqueras es reafirmen a través d’una carta que publica avui el diari El País en el camí cap al referèndum. En l’escrit, titulat “Que gane el diálogo, que las urnas decidan”, avisen al president del Govern, Mariano Rajoy, que Catalunya no renunciarà al referèndum “si es manté el rebuig frontal” de l’Estat, i que la votació es portarà a terme en qualsevol cas aquest any 2017. “Farem l’impossible perquè els ciutadans de Catalunya puguin votar aquest any en un referèndum d’autodeterminació”, afirmen Puigdemont i Junqueras.

A la carta també acusen l’Estat d’abandonar els ciutadans de Catalunya, “també als que no volen la independència però s’estimen Catalunya com ningú més i pateixen, per tant, quan el seu país pateix”.

D’altra banda, el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, va assegurar que “a Madrid hi ha molt diàleg, però el que no hi ha és negociació”. En una entrevista al canal 3/24, Mascarell es va mostrar convençut que la denominada operació diàleg és només propaganda i que “hi ha un esquema de treball per intentar dividir la societat catalana”. Mascarell també es va referir a una “incapacitat històrica d’Espanya de reformar-se perquè hi ha un “nucli dur” de l’Estat que “no vol canviar res perquè sap que quedaria fora de joc”.

Mas veu una "persecució" el recurs de la Fiscalia a la sentència del 9-N

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, va afirmar ahir que el recurs presentat per la Fiscalia a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el judici al procés participatiu del 9-N “ja no és fer la feina, és una autèntica persecució”. “Es volen eliminar els lideratges i la credibilitat dels líders sobiranistes d’aquest país i, en aquest terreny, no s’hi posen per poc”, va afirmar a Badalona en un acte d’Òmnium.

Artur Mas va fer una crida a “maximitzar les fortaleses del procés sobiranista, minimitzar les debilitats i censurar l’excés de partidisme”, i va citar com a actius de l’independentisme la mobilització popular i la força dels municipis. “Ells tenen jutges, fiscals, policia, el control dels diners i unes relacions internacionals pròpies d’un Estat; nosaltres tenim la gent que empeny de manera cívica i pacífica”, va argumentar recordant que el 9-N va comptar amb la col·laboració de 942 dels 947 municipis de tot el país.

Milers de persones a Barcelona contra el "cop separatista"

Diversos milers de persones convocades per la plataforma Societat Civil Catalana (SCC) es van manifestar ahir pel centre de Barcelona per fer una crida per “aturar el cop separatista” i a favor de “recuperar la llibertat, la democràcia i la convivència a Catalunya”. El president de SCC, José Domingo, va denunciar el “cop d’Estat institucional” d’un procés sobiranista que, segons va advertir, pot “trencar la pau social”.

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el president Puigdemont, en una imatge d’arxiu d’una reunió del consell executiu.

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el president Puigdemont, en una imatge d’arxiu d’una reunió del consell executiu.

tracking