SEGRE

CORRUPCIÓ CAS PALAU

CDC veu “normal” que les empreses fessin donacions al partit

Una filla de Millet “desconeixia” que la seua boda la pagués el Palau i rebutja tornar les despeses del banquet || Sant Cugat aprova auditar les adjudicacions a Ferrovial

L’advocat de CDC, Francesc Sánchez, ahir als jutjats.

L’advocat de CDC, Francesc Sánchez, ahir als jutjats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El representant legal de CDC Francesc Sánchez va considerar ahir “normal” i “habitual” que empreses que treballaven per al partit fessin donacions i va negar que el Palau de la Música pagués serveis prestats per les seues proveïdores a la formació en campanyes electorals.

Sánchez, que el passat 2 de febrer va ser detingut en el marc del cas del 3%, va comparèixer al judici del cas Palau com a representant legal de CDC, amb els drets propis d’un acusat, ja que la formació figura com a responsable civil a títol lucratiu.

Les dones dels saquejadors confessos diuen que ells portaven els aspectes econòmics

El representant de CDC va afirmar que veia “normal” que proveïdores que treballaven per a CDC, com Mail Rent i Letter Graphic, fessin donatius a la formació: “Era habitual que empreses que treballaven per al partit ajudessin el partit, no era una cosa estranya.”

En aquest sentit, Sánchez, que va al·legar que les donacions d’aquestes proveïdores al partit no eren “extremament rellevants”, va negar que aquestes empreses carreguessin al Palau els serveis de bustiada i muntatge audiovisual per a les campanyes de CDC, com sosté la Fiscalia i han reconegut davant del tribunal alguns dels representants d’aquestes proveïdores. “Ho pagava Convergència”, va exclamar. Segons sosté la Fiscalia, CDC es va lucrar amb 6,6 milions d’euros de l’espoli Palau, al rebre suposades comissions de Ferrovial a través de la institució cultural mitjançant pagaments en efectiu, convenis de patrocini a la fundació Trias Fargas (actual Catdem) i la facturació mentidera a proveïdors del partit, com New Letter, Letter Graphic i Mail Rent. Ahir mateix, el ple de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès va decidir per unanimitat realitzar una auditoria externa per les adjudicacions que des del consistori s’han atorgat a Ferrovial des del 1997 fins a l’actualitat.

A la sessió d’ahir també va declarar, com a responsable civil, Marta Vallès, l’esposa de Fèlix Millet, que va al·legar que desconeixia que aquest pagués amb fons del Palau despeses domèstiques, ja que són una família adinerada, i va reconèixer que no va qüestionar les reformes a casa, els viatges i casaments perquè ell “manava i ho feia tot”. L’esposa de Jordi Montull, Mercedes Mir, també va declarar com a responsable civil a títol lucratiu. Va dir que les obres a casa seua presumptament a compte del Palau –entre la Fundació i el Consorci li reclamen uns 250.000 euros– “més aviat van ser poques” i que d’això se n’encarregava el seu marit. Clara Millet, la filla de Fèlix Millet que va ser directiva del Palau, va al·legar al tribunal, en la seua declaració com a responsable civil a títol lucratiu del saqueig, que mai “se li va acudir” que la seua boda es pagués amb fons de la institució, que se’n va assabentar per la premsa i es va mostrar indignada perquè se li exigeixi tornar les despeses del banquet: “Que els ho reclamin també als convidats, no?”. L’altra filla de Millet, Laila, va lamentar que aquest cas ha “canviat la vida” a la seua família, ja que han rebut amenaces, van ser víctimes d’un xantatge i el seu espòs va perdre la feina, per la qual cosa van haver d’anar-se’n a viure als EUA i “començar de zero” amb les seues filles.

tracking