SEGRE

MÚRCIA MOCIÓ DE CENSURA

El PSOE pressiona C’s per aprovar la moció de censura a Múrcia

Podem veu “tebis” els socialistes i considera Ciutadans la “filial taronja” del PP

Pedro Antonio Sánchez, president de Múrcia.

Pedro Antonio Sánchez, president de Múrcia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa de l’Assemblea Regional de Múrcia va admetre a tràmit ahir la moció de censura del PSOE contra el president de la Comunitat, Pedro Antonio Sánchez, del Partit Popular. Ciutadans va dir que “tot està obert i no es descarta res”, sobre el cas de la moció. La intenció de la formació taronja és que es convoquin eleccions després de la moció en comptes d’investir el candidat del PSOE, Rafael González Tovar, com a nou president regional fins al final de la legislatura, per a la qual cosa comptaria amb el suport de Podem.

El portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va afirmar que la situació de Ciutadans comença a ser “insostenible” a Múrcia, perquè va arribar a la política dient que “venia a canviar les coses” i ara es resisteix a donar suport a un govern alternatiu al del PP.

Per al secretari general de Podem a Múrcia, Óscar Urralburu, la prioritat és “desbancar” el PP del Govern regional, de manera que es reuniran aquesta tarda per analitzar les propostes socialistes i aportar idees per a un “govern de canvi i per acabar amb els 22 anys del PP a la regió i el govern de la corrupció”. Per la seua part, Pablo Iglesias, de Podem, va acusar el PSOE de “tebi” i Ciutadans, de treballar “com a filial taronja del partit blau” sostenint el PP a Múrcia malgrat els casos de corrupció que es van coneixent a la comunitat. El portaveu del PP murcià, Víctor Martínez, va afirmar que malgrat la moció en el seu partit “només hi ha un pla i es diu Pedro Antonio Sánchez”. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, va insistir en el suport de la direcció nacional del partit al president i va demanar a la resta de partits que no tingui “tanta pressa” per ocupar “cadires”.

D’altra banda, el pèrit proposat per la defensa que representa el president murcià en el cas Auditori, Antonio García Herrero, i el pèrit de la Fiscalia, Andrés Checa, van ratificar els seus respectius informes i van incórrer en contradiccions durant l’acarament celebrat ahir al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia. Aquest últim va concloure a l’informe que l’obra de l’auditori que Sánchez va dur a terme a la seua etapa d’alcalde de Puerto Lumbreras va provocar un forat que supera els 2,2 milions d’euros.

Segons el lletrat, tots dos coincideixen que els diners estan invertits en l’obra, però no en si el projecte modificat es considera vàlid o no, ja que Checa creu que el modificat de l’obra perseguia legalitzar irregularitats.

Uns enregistraments impliquen el president en el ‘cas Púnica’Uns nous enregistraments que van sortir a la llum ahir compliquen la situació de Pedro A. Sánchez. L’aconseguidor de la trama, Alejandro de Pedro, comenta que té llest el contracte per millorar la imatge de Sánchez, llavors conseller de Cultura, i de l’exalcaldessa de Cartagena i actual senadora, Pilar Barreiro. Afirma que cobrarà 3.000 euros al mes per això i corrobora que ha mantingut trobades amb Sánchez. La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va demanar ahir actuar amb sensatesa i prudència sobre el tema.

tracking