SEGRE

PSOE PRIMÀRIES

La votació de les primàries del PSOE se celebrarà el 21 de maig

La gestora insta Sánchez a abandonar el ‘crowdfunding’

Mario Jiménez.

Mario Jiménez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gestora del PSOE va proposar ahir que la votació perquè els militants elegeixin el seu pròxim secretari general sigui el 21 de maig, com a data “més probable” i a falta que les federacions donin el seu vistiplau al calendari aquest divendres i que l’endemà ho aprovi el comitè federal.

Les primàries seran convocades oficialment en el comitè de dissabte, però els candidats no podran iniciar la recollida d’avals fins després de Setmana Santa.

El PSOE andalús va voler recordar ahir a Pedro Sánchez que en ple segle XXI José Luis Rodríguez Zapatero va guanyar dos eleccions i també el PSOE va obtenir els “pitjors resultats” de la seua història en els dos últims comicis generals, en resposta a les paraules de Sánchez, que va afirmar que calia escollir entre el PSOE del segle XX i l’abstenció a Rajoy, o el del segle XXI, d’esquerres. La diputada socialista Adriana Lastra, membre de l’equip de Pedro Sánchez, va acusar la gestora d’excloure’ls. “La neutralitat de la gestora està clara que és com els unicorns: meravellosos animals mitològics que no existeixen”, va sentenciar.

El comitè organitzador de les primàries del PSOE proposarà un debat als aspirants a la secretaria general del PSOE, una vegada que siguin candidats formals després d’aconseguir els avals necessaris, com va demanar Patxi López.

D’altra banda, el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va insistir ahir que les normes per al finançament de primàries “estan fixades amb molta claredat” i va advertir que si Pedro Sánchez continua amb el crowdfunding serà “la seua responsabilitat”.

tracking