SEGRE

Rajoy anuncia inversió per millorar l'N-240 entre Lleida i Les Borges aquesta legislatura

Promet 4.200 milions en infraestructures a Catalunya fins el 2020

Mariano Rajoy durant la seua intervenció aquest dimarts a Barcelona

Rajoy anuncia una inversió "viable i verificable" de 4.000 milions a Rodalies@marianorajoy / Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dimarts que l’Estat invertirà 4.200 milions d’euros en infraestructures a Catalunya fins 2020, entre elles la N-240 entre Lleida i Les Borges.

Del total d’inversió a Catalunya, 1.882 milions seran per a la xarxa de Rodalies, que rebrà uns altres 2.000 milions entre 2021 i 2025. En un acte sobre infraestructures a Barcelona, Rajoy ha explicat que Rodalies és "una de les grans prioritats" del Govern central, ja que és el servei més proper als ciutadans, ja que només a Catalunya l’utilitzen 400.000 persones cada dia.

La previsió de l’Executiu és destinar a la millora de Rodalies uns 4.000 milions d’euros d’aquí a 2025, un pla que es durà a terme en dos fases: una fins el 2020, amb una inversió estimada de 1.882 milions, i una altra en el quadrienni 2021-2025, amb uns altres 2.000 milions. 

Davant d’uns 500 empresaris i representants de diferents administracions i partits polítics, Rajoy ha garantit que aquest pla d’inversions serà "realista, viable i verificable en totes les etapes". "Coordinarem el pla amb les diferents administracions. Som conscients de la necessitat de fer un esforç especial. Es farà i es complirà", ha assegurat.

EL CORREDOR MEDITERRANI

L’altra gran aposta del Govern en matèria d’infraestructures ferroviàries, ha subratllat Rajoy, serà el Corredor Mediterrani, una "obra vertebradora" que permetrà connectar els principals nusos logístics, centres de producció ports i aeroports de la Mediterrània. Referent a això, ha avançat que els trams catalans del Corredor Mediterrani poden estar acabats a la primavera de l’any 2020. Ha recordat que ja estan adjudicats gairebé tots els trams del Corredor Mediterrani a Catalunya i que aviat s’adjudicarà el de Castellbisbal-Vilaseca

A més, segons Rajoy, la circulació en proves del tram entre Vandellós-Tarragona, amb una inversió de 667 milions, es posarà en marxa en el primer trimestre de 2018. Ha explicat així mateix que la primera fase de la llançadora d’El Prat, amb 285 milions d’inversió, ja està en marxa i farà d’aquest aeroport un dels més ben connectats d’Europa.

INVERSIÓ a L'N-240 a LLEIDA

Les inversions del Govern estatal també es destinaran a aeroports, amb una inversió total de 240 milions fins el 2020, i a carreteres, amb uns altres 850 milions, per a l’ampliació i millora de vies com la N-240 entre Lleida i Les Borges Blanques, mentre que a ports es destinarà prop de 590 milions.

En total, ha assegurat Mariano Rajoy, la inversió de l’Estat en infraestructures a Catalunya assolirà els 4.200 milions entre aquest any i 2020. Rajoy ha incidit en aquest acte amb empresaris en què les infraestructures són "un factor decisiu" per a la millora de la competitivitat de l’economia i per generar creixement, ocupació i millorar la qualitat de vida de les persones. Ha recalcat, en aquest sentit, que les infraestructures espanyoles "són avui un motiu d’orgull" perquè són "de les millors d’Europa".

"De vegades no som conscients del que tenim i només fem atenció a les mancances", ha assenyalat, alhora que ha assegurat que ara que Espanya ha superat el pitjor de la crisi i torna a créixer "podem donar un nou impuls a la inversió en infraestructures". "Podrem fer més coses a mesura que l’economia consolidi la seua recuperació, a tot Espanya i també a Catalunya," ha indicat.

Rajoy defensa la recuperació econòmica

Rajoy ha posat èmfasi en la recuperació econòmica que ha experimentat el país després de la "crisi més greu" de la seua història i ha defensat les mesures que ha impulsat el Govern aquests últims anys per fer possible aquesta millora, amb reformes com la del sistema financer, el mercat laboral o el sector energètic. Ha afirmat, en aquest sentit, que a la sortida de la crisi a Espanya no hi ha d’haver ni marxa enrere, ni fre, ni oblit en un moment decisiu," ja que, "si es fan les coses bé, s’obre la possibilitat d’una llarga etapa de creixement i prosperitat".

"No es pot fer marxa enrere en les reformes empreses, perquè desfer el camí de les reformes seria tant com desfer camí de recuperació", ha dit, deixant clar a més que "no es pot oblidar els qui pitjor ho van passar durant la crisi i qui encara no ha arribat la recuperació".

A la trobada d’avui han assistit destacats directius i empresaris espanyols, com a Florentino Pérez (ACS), Amancio López (Hotusa), José Luis Bonet (Cámara de Comercio de España), Alberto Palatchi (Pronovias), Miquel Valls (Cámara de Comercio de Barcelona), Joaquim Gay de Montellà (Fomento del Trabajo) o Salvador Alemany (Abertis). També han acudit a la cita el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet; i representants de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i altres administracions i partits polítics.

tracking