SEGRE

PARTITS POLÈMICA

Un grup independentista afí a la CUP intenta okupar la seu del PP a Barcelona

Albiol titlla l’acció de “feixista” i denunciarà Arran i Anna Gabriel, present en l’acte || Condemna unànime dels partits polítics a l’‘escrache’ de les joventuts dels cupaires a la seu popular

L’exdiputat per la CUP David Fernàndez i la diputada Anna Gabriel, a la protesta davant la seu del PP.

L’exdiputat per la CUP David Fernàndez i la diputada Anna Gabriel, a la protesta davant la seu del PP.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de persones del moviment de l’esquerra anticapitalista i independentista Arran es van concentrar ahir davant de la seu del PP de Catalunya, on van col·locar adhesius i cartells per obrir la seua campanya del referèndum L’organització és la clau de la victòria.

A les portes de la seu del PP, una portaveu va exigir al Govern que “abandonin la via del pacte i que no es facin enrere, perquè el poble no admet traïcions”, amb referència a la convocatòria i celebració de la consulta.

Puigdemont va condemnar l’‘escrache’, que va titllar d’error que no ajuda al procés independentista

PDeCAT, ERC, C’s i PSC es van solidaritzar amb el PP de Cataluya per l’atac a la seu de Barcelona

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel i l’exdiputat cupaire David Fernàndez van acompanyar el grup, que va col·locar urnes i una pancarta en la qual es podia llegir “L’autodeterminació no es negocia. Referèndum sí o sí”, i alguns manifestants van entrar al vestíbul, del qual els Mossos els van desallotjar.

Arran d’això, el nou president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, va titllar de “feixistes” els diputats de la CUP al Parlament, en concret Anna Gabriel i els membres d’Arran, per irrompre a l’entrada de la seu dels populars de Barcelona. Així mateix, va anunciar que presentarà una denúncia contra tots ells.

“Són un grup de feixistes que representen el pitjor i el més rebutjable de la societat catalana, i els adverteixo que no ens espantaran ni ens faran callar per moltes amenaces i violència que utilitzin”, va sentenciar.

La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, va condemnar l’acció d’Arran i es va solidaritzar amb els populars. “Desconec si hi ha hagut algun desperfecte o actitud fora de lloc. Si hagués sigut el cas, ho condemnem i mostrem la nostra solidaritat amb els companys del PP”, va assegurar.

Així mateix, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, va condemnar també l’acció i va animar els populars a “treballar per posar les urnes” i celebrar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

El líder del PSC, Miquel Iceta, va censurar també l’intent d’ocupar la seu del PP i va avisar que la “democràcia exigeix respecte a totes les opinions” i és “incompatible amb qualsevol acció que interfereixi en el funcionament dels partits”.

La presidenta de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va condemnar de forma “absoluta” totes les accions destinades a “intimidar” qualsevol partit polític.

El president del Govern central torna avui a Barcelona dos dies després de clausurar el congrés del PP de Catalunya per anunciar inversions a Rodalies i al Corredor Mediterrani.

Per la seua part, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va exigir a Rajoy que no vingui a Catalunya a “prendre el pèl” als catalans donant-los “quatre caramels” en el que serà, va augurar, una “operació de maquillatge”.

La líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, va dir que les inversions que anunciarà Rajoy són compromisos pactats amb Ciutadans.

tracking