SEGRE

Homs queda apartat de l'escó per la seua condemna d'inhabilitació

Homs a l'hemicicle del Congrés.

Homs queda apartat de l'escó per la seua condemna d'inhabilitacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha comunicat aquest dimecres verbalment al portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, que ha rebut la interlocutòria d’execució de la sentència del Tribunal Suprem que el condemna a tretze mesos d’inhabilitació i que per tant queda apartat del seu escó i deixa de ser diputat.

Així ho ha informat el propi Homs en una roda de premsa en la que la que comparegut acompanyat pels seus companys de partit, d’ERC i també del PNB, i en la qual ha subratllat que avui no s’"expulsa" del Congrés un diputat, sinó a "milers i milers de catalans" que a través dels seus vots van dipositar en ell la seua confiança.

Des del punt de vista personal, ha assegurat que se sent "condemnat però feliç" perquè ha tingut l’"honor" de servir al procés independentista català, mantenint el seu compromís amb "el seu país i amb la seua gent" i a més de fer-ho de manera "pacífica i democràtica".

Després de comunicar Pastor a Homs que quedava apartat de l’escó, l’haurà de traslladar també a la Secretaria General del Congrés i a la Junta Electoral Central (JEC) als efectes de designar un diputat que el substitueixi.

El Tribunal Suprem ha enviat aquest matí la interlocutòria d’execució de sentència després que ahir tingués constància formal que la sentència li havia estat comunicada a Homs.

Una vegada que la presidenta de la Cambra comuniqui formalment al Suprem que Homs ha deixat el Congrés, l’alt tribunal assenyalarà la data en la qual acabarà la condemna (a finals d’abril de 2018) i també li cobrarà la multa que li va ser imposada.

La condemna, per la seua participació en la consulta sobiranista del 9 N, és de 13 mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de multa per desobeir el Tribunal Constitucional.

tracking