SEGRE

Els contraris a la independència guanyarien els partidaris per 4 punts, segons el CEO

Junts pel Sí tornaria a guanyar les eleccions al Parlament amb 58-60 diputats si se celebressin ara i la CUP n’aconseguiria 8, per la qual cosa perillaria la majoria absoluta independentista, segons el CEO

Una vista del Parlament aquest dijous.

El Parlament aprueba el referéndum unilateral para septiembre de 2017Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contraris a la independència representen el 48,5 % dels catalans i superen per 4,2 punts els partidaris de la secessió (44,3 %), ampliant així la distància respecte a l’últim sondeig de desembre, en el qual les dos opcions eren en empat tècnic, segons un sondeig de la Generalitat.

Són dades del baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat, que indica que, davant de la pregunta de si es vol que Catalunya sigui un estat independent, un 48,5 % dels catalans diu que 'no' i un 44,3 % que 'sí', mentre que un 5,6 % no ho sap i un 1,6 % no respon.

D’altra banda, Junts pel Sí que tornaria a guanyar les eleccions al Parlament amb 58-60 diputats si se celebressin ara i la CUP n’aconseguiria 8, per la qual cosa perillaria la majoria absoluta independentista que tenen al Parlament.

Cs aconseguiria 20-21 escons (consolidant-se com a segona força a la cambra), SíQueEsPot 18-19, el PSC 15-16 i el PP 13, segons el sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat que ha presentat aquest dijous en roda de premsa el seu director, Jordi Argelaguet.

La majoria absoluta del Parlament és de 68 diputats, pel que JxSí i la CUP la perdrien si se situessin a la franja baixa de l’estimació (58 i 8 diputats respectivament), mentre que la mantindrien si ho fessin a la franja alta (60 i 8).

tracking