SEGRE

POLíTICA

Rivera: "L'acord de pressupostos és fins i tot millor del que esperàvem"

El líder de Ciutadans s’ha mostrat convençut de què els comptes permetran complir el dèficit del 3,1 per cent

Rivera:

Rivera: "L'acord de pressupostos és fins i tot millor del que esperàvem"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest dijous que l’acord assolit aquest dimecrs a la nit amb el Govern sobre els pressupostos generals de l’Estat per a 2017 és "fins i tot millor" del que esperava i s’ha mostrat convençut que permetrà complir el dèficit del 3,1 per cent.

En una entrevista a Antena 3, Rivera ha confirmat que donaran suport al projecte de llei de pressupostos, que demà aprovarà el Consell de Ministres, després d’haver tancat ahir a la nit mateix un pacte "bastant raonable".

"Estic molt satisfet i agraeixo que el Govern hagi complert l’acord que firmem" i, fins i tot, millorat, ja que, segons ha assenyalat, es van pactar partides per un import de 3.800 milions d’euros i, finalment, sumaran 4.100 milions.

Segons Rivera, amb aquestes partides es tornarà a la societat part de l’esforç realitzat durant la crisi econòmica, ja que no només no hi ha retallades ni es pugen els impostos, sinó que "per primera vegada s’incrementen lleugerament partides socials".

Ha diferenciat dos parts en l’acord de pressupostos, una d’elles destinada a "alleujar" a la classe mitjana treballadora amb mesures com el complement salarial juvenil, l’ampliació del permís de paternitat o la tarifa plana per als autònoms.

Juntament amb elles, hi ha altres "partides de futur" com un pla contra el fracàs escolar, l’increment del 4 per cent en I+D+i o la gratuïtat dels llibres de textos per a les famílies amb dificultats.

El president de Cs s’ha mostrat convençut a més que es podrà complir el dèficit del 3,1 per cent.

"Confio que complim i em sembla un missatge molt important en una Europa fràgil en aquest moment, amb dificultats, que Espanya tingui pressuposat, que Espanya compleixi els seus comptes i que Espanya també pari les retallades", ha dit.

En aquest sentit, ha criticat que el PSOE "el posi tan complicat i que calgui fer tantes filigranes amb vots en segona o en tercera votació" i ha insistit que, si els socialistes s’abstinguessin, "tot això seria més fàcil".

tracking