SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

Londres diu que complirà però que no pagarà a la UE 57.000 milions

Nega que amenaci Brussel·les de posar fi a la cooperació en seguretat || La UE respon al Regne Unit: “S’ha acabat portar el gos a Espanya de vacances”

Angela Merkel conversa amb Mariano Rajoy durant el congrés del Partit Popular Europeu (PPE).

Angela Merkel conversa amb Mariano Rajoy durant el congrés del Partit Popular Europeu (PPE).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre britànic responsable del Brexit, David Davis, va assegurar ahir que el seu Govern no té previst pagar a la Unió Europea 50.000 milions de lliures esterlines (uns 57.000 milions d’euros) en el marc del procés de sortida del bloc comunitari, i va assegurar que l’època d’entregar grans sumes de diners a Brussel·les està arribant a la fi.

Diversos mitjans britànics van informar que el Regne Unit podria veure’s abocat a pagar entre 50.000 i 60.000 milions de lliures per complir els compromisos pressupostaris amb la Unió Europea mentre negocia la sortida del club comunitari. “En realitat, no hem tingut cap sol·licitud d’aquest tipus remesa des de la Comissió Europea. La nostra opinió és molt simple: complirem les nostres obligacions, som un país que compleix la legalitat”, va afirmar Davis, en declaracions a la cadena de televisió britànica ITV. Així mateix, Davis va assegurar que el Regne Unit no buscava amenaçar la UE quan va assenyalar que la cooperació en matèria antiterrorista es podria veure debilitada si no aconsegueix un acord global de sortida del bloc comunitari. “Aquesta és una declaració sobre el fet que aquesta possibilitat seria perjudicial per a tothom, si no aconseguim un acord. És un argument per aconseguir un acord”, va afirmar. Al seu torn, el negociador en cap de la UE amb el Regne Unit, l’exministre francès Michel Barnier, va resumir la dura negociació que s’atansa amb un simple exemple: “Han de saber que, al deixar la UE, se’ls ha acabat portar el gos a Espanya de vacances com fins ara.”

Els líders populars europeus van passar de puntetes per l’assumpte del Brexit

Els líders del Partit Popular Europeu (PPE) van llançar un missatge d’unitat davant de la notificació del Brexit, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, si bé es van mantenir cautelosos a l’hora de parlar de les negociacions amb Londres en públic.

Tot i que dimecres, coincidint amb la recepció de la missiva de Londres, els líders orgànics del PPE van elevar el to contra el Regne Unit, els caps de govern populars van optar ahir en les seues intervencions al ple del Congrés del Partit Popular Europeu per passar-hi de puntetes i simplement van cridar a la unitat dels Vint-i-set.

Per exemple, Merkel, que no va fer menció explícita al Brexit en la intervenció, sí que va afirmar que “la UE ha de fer front als desafiaments que s’atansen amb valor i confiança”.

Merkel defensa la integritat dels estats de la UELa cancellera alemanya, Angela Merkel, va afirmar ahir que “no ha de posar-se a prova” el principi d’integritat territorial dels estats membres de la Unió Europea, encara que no va fer al·lusió a Catalunya ni a cap territori en concret. Així ho va manifestar durant la intervenció al congrés que el Partit Popular Europeu (PPE) va celebrar a Malta, conclave que va estar marcat per l’activació del Brexit i després de conversar amb el president espanyol Mariano Rajoy.

tracking