SEGRE

POLíTICA

Puigdemont: "Hi ha votants independentistes en tots els partits polítics"

El president de la Generalitat prossegueix la seua visita a Nova York

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar aquest divendres que hi ha "votants independentistes" i "partidaris del referèndum" a Catalunya en totes les formacions polítiques, una cosa que "ha de tenir una resposta política".

En declaracions als periodistes durant la seua visita a Nova York, Puigdemont va recordar que, més enllà de les projeccions electorals, celebrar un referèndum és "un objectiu transversal" i el que més uneix els catalans.

"Hi ha enquestes que donen una majoria més llarga i altres que en donen una de més curta. El que està clar és que el desig de celebrar un referèndum i el desig d’independència és el corrent majoritari de Catalunya", va asseverar.

Després de visitar Boston i Washington D. C, on va mantenir reunions amb sis congressistes d’EUA, el president català, juntament amb el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, va arribar aquest dijous a Nova York, ciutat en la qual va visitar el Museu Jueu, que conté una exposició itinerant amb obres d’origen català.

A més, es va reunir amb la directora del museu, Claudi Gould, per parlar sobre futures col·laboracions, i posteriorment amb el demòcrata James Carville, antic assessor de l’expresident Bill Clinton, per parlar sobre la qüestió catalana.

Puigdemont va definir a Carville com "una persona molt rellevant de la política" nord-americana i al que va agrair el seu temps i interès per preguntar i escoltar "el que està passant a Catalunya".

"Hem trobat molta gent que té interès i això és positiu (...) Els catalans anem pel món amb aquesta diplomàcia civil que ens caracteritza, i sempre ens presenten la seua millor cara", va assegurar els periodistes.

El president català va afirmar que el propòsit d’"incrementar el coneixement" de la situació de Catalunya al voltant del món "s’està complint en quantitat i en qualitat".

Puigdemont:

Puigdemont: "Hi ha votants independentistes en tots els partits polítics"EFE

tracking