SEGRE

FRANÇA TERRORISME

Un policia mort i dos ferits en un atemptat a París a tan sols tres dies de les eleccions

Els agents abaten l’autor dels trets quan intentava fugir dels Camps Elisis || Al vehicle utilitzat es va trobar documentació d’una persona que havia anunciat a la xarxa atacs contra agents

Agents de la policia, desplegats ahir a la nit a la zona de l’atemptat a París.

Agents de la policia, desplegats ahir a la nit a la zona de l’atemptat a París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un policia va morir i un altre agent i un transeünt van resultar ferits aquest dijous a la nit com a conseqüència d’un tiroteig registrat als Camps Elisis de París i que va concloure amb la mort del suposat agressor, abatut a trets en ple carrer. L’atac es va produir a tres dies de la primera volta de les eleccions franceses i va coincidir amb l’últim debat televisat amb onze candidats.

En aquest sentit, el portaveu del ministeri de l’Interior, Pierre Henry Brandet, va explicar que l’agressor va baixar d’un vehicle i va començar a disparar amb una arma automàtica, un kalàixnikov segons testimonis consultats per l’agència Reuters. L’objectiu va ser un vehicle policial que es trobava aturat i s’estudia la possiblitat que en l’acció hagués participat una segona persona.

Reivindica l’autoria de l’atemptat perpetrat aquest dijous a la nit en ple centre de la capital gal·la

El tirador va intentar fugir i va ferir un altre policia i un transeünt abans de ser abatut per les forces de seguretat, segons la versió del ministeri. Al vehicle es va trobar documentació d’una persona, coneguda de les forces de seguretat, que havia anunciat prèviament a la xarxa de missatgeria Telegram la intenció manifesta de matar policies.

Algunes fonts apuntaven al tancament d’aquesta edició que les forces de l’ordre gal·les buscaven un possible col·laborador que hauria arribat a França des de Bèlgica. A última hora d’aquest dijous, Estat Islàmic va emetre un comunicat en el qual reivindicava l’autoria de l’atac.

Dos persones van ser detingudes aquesta setmana a Marsella en una operació antiterrorista amb la qual, segons les autoritats, es va desarticular un atemptat “imminent”. Un dels sospitosos hauria intentat posar-se en contacte amb el grup Estat Islàmic per enviar-li un vídeo d’adhesió. França es troba en estat d’emergència des dels atemptats del 13 de novembre del 2015 a París. Llavors, una cèl·lula vinculada a Estat Islàmic va matar a la capital gal·la 130 persones.

Francois Hollande, convençut que és un altre atac terrorista El president francès, Francois Hollande, va comparèixer tot just dos hores i mitja després de l’atac i es va mostrar convençut que les pistes poden confirmar la motivació terrorista. De fet, el cas es troba en mans de la Fiscalia Antiterrorista, que ha d’analitzar també si el terrorista abatut va comptar amb còmplices, segons va dir. Va insistir que mantindran la “vigilància absoluta, sobretot en el procés electoral”, amb la primera volta electoral diumenge. L’atemptat pot beneficiar el discurs xenòfob de la ultradretana Marine Le Pen. Els candidats han suspès la campanya per avui. Les mostres de suport a França se succeïen aquest dijous a la nit, i el president dels Estats Units, Donald Trump, va ser dels primers a mostrar les seues condolences i parlar d’atemptat terrorista.

tracking