SEGRE

Diversos detinguts en una operació contra el terrorisme gihadista a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra estan desenvolupant una operació contra el terrorisme gihadista en diverses localitats de Catalunya, en una operació dirigida pel Jutjat Central Número 5 de l'Audiència Nacional

Diversos detinguts en una operació contra el terrorisme gihadista a BarcelonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts a diverses persones en una operació en contra un grup vinculat suposadament al terrorisme gihadista i al crim organitzat, en la que s’han efectuat dotze entrades i registres a Barcelona i diverses localitats de l’àrea metropolitana.

En una àmplia operació, que es duu a terme de forma coordinada des de les 4.30 hores de la matinada, els Mossos han detingut diverses persones i ha practicat dotze entrades i registres d’immobles i habitatges a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Ripollet i Masquefa, segons ha informat la policia catalana.

L’operació està dirigida pel titular del jutjat d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional i es duu a terme amb la participació d’agents dels serveis antiterroristes de la Policia Nacional i la Policía Federal Belga, que també han col·laborat en la investigació després de la creació d’un equip conjunt.

En el marc d’aquesta investigació, els Mossos d’Esquadra han intercanviat en els últims mesos informació amb la policia belga, la qual cosa ha permès obtenir indicis que apunten a la vinculació directa i a la integració d’alguns dels detinguts amb organitzacions terroristes gihadistes.

L’operació d’avui, que continua oberta, és la fase final d’una investigació iniciada fa vuit mesos, arran de l’anàlisi de diverses informacions, aparentment inconnexes, procedents de la col·laboració ciutadana i de la tasca de prevenció dels Mossos d’Esquadra.

Amb l’anàlisi d’aquestes pistes, els Mossos d’Esquadra van determinar l’existència d’un grup organitzat relacionat amb el terrorisme gihadista, que també duia a terme activitats delinqüencials vinculades al crim organitzat.

Els Mossos van posar el resultat de les seues indagacions en coneixement del titular del jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, que va impulsar la creació d’un equip conjunt d’investigació amb les autoritats belgues, englobat en el programa de la Unió Europea de coordinació judicial Eurojust.

L’abast de la investigació va portar els serveis antiterroristes dels Mossos a informar de l’evolució de les seues indagacions al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), amb el qual s’han efectuat intercanvis d’informació relacionada amb alguns dels objectius investigats, segons la policia catalana.

A més, els agents dels Mossos han treballat en coordinació amb els serveis antiterroristes de la Policia Nacional, com a enllaç designat per als contactes amb altres policies internacionals.

tracking