SEGRE

PANORAMA

Rajoy ha de declarar per la Gürtel davant la falta de col·laboració del PP

L’Audiència Nacional planteja que el president comparegui per videoconferència || La data segueix en l’aire mentre el líder del PP es troba al Brasil

Mariano Rajoy i Michel Temer, ahir, a Brasília.

Mariano Rajoy i Michel Temer, ahir, a Brasília.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal que jutja la primera època de la trama Gürtel va justificar aquest dilluns la seua decisió de cridar a declarar en qualitat de testimoni el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè en el seu moment el PP, que està considerat partícip a títol lucratiu en aquesta causa, es va negar a declarar durant el judici. El president del tribunal de l’Audiència Nacional encarregat del judici, Ángel Hurtado, va suggerir que el president del Govern central, Mariano Rajoy, realitzi la compareixença mitjançant videoconferència en la vista, a fi d’evitar “fer-lo passar per l’exposició pública que és veure’l arribar i ser a l’Audiència Nacional”. A més a més, Hurtado precisa que declarar per videoconferència no és un “privilegi excepcional” i recalca que, atès que al president del Govern espanyol no pot “tractar-se’l igual que a la resta de les persones que no ostenten un càrrec de rellevància”, s’aconsella la declaració a distància.

Per la seua part, el president del Govern central va mantenir aquest dilluns una reunió amb el seu homòleg brasiler, Michel Temer, centrada en el comerç, l’economia i els negocis. Des del Brasil, Rajoy va aprofitar per demanar eleccions a Veneçuela.

El jutge de Púnica revisa factures per valor de més de 16,5 milions

  • El jutge que investiga el cas Púnica, sobre la presumpta caixa B del PP de Madrid, va reclamar a la Comunitat de Madrid tota la documentació referent a unes despeses que ascendeixen a 16,5 milions del pla d’inversions Prisma 2006-2007, que inclou des de la col·locació de primeres pedres d’obres fins al pagament de consultories. L’objectiu és incorporar aquestes factures a la peça secreta en què investiga el presumpte finançament irregular del PP madrileny a l’etapa de Francisco Granados com a secretari regional, segons El País. Al seu torn, el jutge Julián Pérez-Templado, designat com a ponent en el judici, va demanar que s’accepti la seua abstenció en aquest per la seua amistat amb alguns dels investigats, com l’exconseller Juan Carlos Ruiz i la seua esposa.

Demanen que es torni a citar Rato per dos delictes sobre el patrimoni La Fiscalia contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada va demanar aquest dilluns al jutge Antonio Serrano-Arnal, que investiga la causa sobre el patrimoni de l’expresident del Govern central, Rodrigo Rato, que torni a citar-lo en qualitat d’investigat per la possible comissió de delicte de suborn i malversació de cabals públics. Es basa en nous fets que posa de manifest la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil en l’informe aportat al titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Madrid, que conclouen que l’exdirector gerent de l’FMI va blanquejar diners mentre ostentava aquest càrrec. Si acceptés la petició, es tractaria de la cinquena vegada que compareix davant del magistrat instructor de la causa.

tracking