SEGRE

CORRUPCIÓ POLÍTICA

Catalá va desitjar a González via SMS “que es tanquin aviat els embolics”

El ministre de Justícia nega que en el seu missatge es referís a qüestions judicials || El PSOE exigeix més explicacions i Podem, la seua dimissió immediata

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ahir al Senat.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ahir al Senat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Justícia va confirmar ahir la tramesa per part del ministre Rafael Catalá, el passat 3 de novembre, d’un missatge SMS a l’expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, amb el següent contingut, avançat pel diari digital El Español: “Gràcies, Nacho. Una forta abraçada. Tant de bo es tanquin aviat els embolics.” L’esmentat SMS va ser enviat en resposta a una felicitació que li va fer González poc després de conèixer-se, el novembre del 2016, que Catalá seria nomenat ministre de Justícia

Es dóna la circumstància que a finals de l’any passat Ignacio González ja era investigat per l’assumpte de l’àtic d’Estepona i la Comunitat de Madrid ja havia donat trasllat a la Fiscalia de suposades irregularitats al Canal de Isabel II, que el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco investiga sota la denominada operació Lezo.

Esperanza Aguirre va rubricar ahir l’acte de renúncia com a regidora del consistori madrileny

Mercavalència ha destituït el germà d’Ignacio González com a director d’Operacions

El mateix ministre va sortir al pas de la sortida en vista d’aquest missatge al negar que a l’SMS que va enviar a González es referís a “qüestions judicials” que tinguessin a veure amb l’expresident madrileny, a l’expressar-li el seu desig que es tanquessin “els embolics”, és a dir, la situació política a Espanya.

Va aclarir igualment que l’SMS revelat –va puntualitzar, mitjançant una “violació flagrant” del secret de sumari– no és més que una resposta “de cortesia” a una felicitació que li va arribar aquell dia, com altres “centenars” de missatges de felicitació que li van enviar després de conèixer-se la seua continuïtat en el Govern.

Tanmateix, el portaveu del Grup Socialista al Congrés, Antonio Hernando, va recalcar que Catalá “està sota sospita” i “ha de donar explicacions”. Podem va ser més enllà i va exigir la seua dimissió.

El jutge Velasco va arxivar la causa contra el president i el director del diari La Razón, Mauricio Casals i Francisco Marhuenda, respectivament, per presumptes coaccions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

D’altra banda, l’exportaveu popular a l’ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, va registrar ahir la renúncia a la seua acta de regidora al consistori de la capital espanyola.

El motiu d’aquesta acció seria una operació de Mercamadrid denunciada fa un any per l’actual presidenta d’aquesta empresa, Marta Higueras, i el delegat d’Economia i Hisenda de l’ajuntament de Madrid, Carlos Sánchez Mato.

Tots dos van presentar davant de la Fiscalia Anticorrupció un escrit de denúncia per presumptes “pràctiques irregulars” trobades en aquesta societat mixta, participada per l’ajuntament en un 51 per cent, amb “responsabilitats polítiques per mala gestió”.

D’altra banda, el consell d’administració de Mercavalència va destituir Pablo González, exdirector d’Operacions i Estratègia de Mercasa i representant del Govern central a l’entitat valenciana, després de conèixer-se la setmana passada la seua presumpta implicació en la denominada trama de corrupció en l’operació Lezo.

tracking