SEGRE

PANORAMA

Rajoy va trucar a Catalá per l’SMS a González: “Aquestes coses passen”

El president del Govern central li va donar ànims en plena polèmica || El ministre compareixerà el proper 10 de maig al Congrés per donar explicacions

Imatge del ministre de Justícia, Rafael Catalá, durant la seua intervenció en un esmorzar informatiu.

Imatge del ministre de Justícia, Rafael Catalá, durant la seua intervenció en un esmorzar informatiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va dir ahir que el president Rajoy li va trucar i li va dir que “aquestes coses passen” en relació amb la seua resposta a un SMS d’Ignacio González, a la presó pel cas Lezo, en el qual li desitjava que es tanquessin “els embolics”.

“Aquests dies et conforta el suport dels amics i del president, que des del primer moment em va trucar per donar-me ànims i dir que aquestes coses passen”, va dir Catalá en un esmorzar informatiu organitzat per El Economista.

Rajoy va manifestar el seu suport al ministre quan es va conèixer en els mitjans de comunicació que l’expresident madrileny i principal detingut pel cas Lezo, Ignacio González, li va enviar un missatge pel qual el felicitava per la seua renovació com a ministre de Justícia. Missatge que va respondre Catalá desitjant que es tanquessin “aviat els embolics”. El ministre va tornar a aclarir que aquesta comunicació no tenia res a veure amb la situació processal de González, actualment a la presó per aquest cas de suposada corrupció al Canal de Isabel II, a qui coneix des del 1996 i amb qui va tenir “un tracte de cordialitat”.

El president del Govern també es va veure embolicat en un fet similar quan li va enviar un SMS a l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas en el qual deia “Luis, sigues fort”, quan va esclatar l’escàndol dels denominats papers de Bárcenas.

Per aquestes comunicacions amb González i sobretot per explicar si hi va haver alguna filtració des del Govern sobre la investigació que pesava sobre els detinguts per l’operació Lezo, haurà de comparèixer Catalá juntament amb el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, al Congrés dels Diputats, el proper 10 de maig.

D’altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va demanar ahir que no es construeixi “un relat paral·lel” sobre el succeït a l’hora de destapar els fets que investiga l’operació Lezo. “Ha sigut el PP el que ha buscat l’ajuda de la Justícia per netejar les institucions”, va sentenciar.

“Menteixen aquells que des d’altres partits pretenen erigir-se en promotors de la Justícia, que diuen que hi estem col·laborant perquè no ens queda més remei; és el PP el que ha buscat l’ajuda de la Justícia per netejar i sanejar les institucions madrilenyes”, va assegurar la presidenta de la comunitat madrilenya.

tracking