SEGRE

TERRORISME TRIBUNALS

Dos detinguts a Barcelona eren a Brussel·les el dia de l’atemptat

El jutge Velasco ordena l’ingrés a la presó dels presumptes jihadistes

Imatge del jove detingut a Ceuta quan era traslladat pels agents de la Policia Nacional.

Imatge del jove detingut a Ceuta quan era traslladat pels agents de la Policia Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco va enviar ahir a la presó dos presumptes jihadistes detinguts dimarts passat a Barcelona que van reconèixer que eren a l’aeroport de Brussel·les el dia de l’atemptat, el març del 2016, i haver-se reunit allà amb el cosí dels autors de l’atac.

Aquests dos homes, Mohamed Lamsalak i Youssef ben Hammou, que figuren entre els nou detinguts dimarts a la capital catalana, van reconèixer que hi eren quan van explotar les bombes, però van afirmar que havien viatjat a Brussel·les per comprar un cotxe i que no coneixien els dos terroristes que es van immolar, segons van informar fonts de l’Audiència Nacional.

Els jutges de l’Audiència Nacional José de la Mata i Velasco també van acordar ahir presó incondicional per als dos presumptes jihadistes detinguts a Ceuta i a Teulada (Alacant) després de prendre’ls declaració, segons fonts jurídiques. De la Mata va prendre aquesta mesura per al jove arrestat a Ceuta i que la policia considera “peça essencial” en l’aparell de captació del Daesh. Per la seua part, el magistrat Velasco va dictar també presó per a l’home de Teulada i que presumptament es dedicava a difondre continguts jihadistes.

Quatre arrestats més per terrorisme a LondresLa Policia Metropolitana britànica va detenir quatre persones més aquest dijous en una nova operació antiterrorista duta a terme a Londres, hores després que un home de 27 anys fos detingut als voltants del Parlament britànic en possessió de diversos ganivets.

tracking