SEGRE

CONGRÉS COMPAREIXENÇA

El ‘número dos’ d’Interior tornaria a veure’s amb el germà de González

El PSOE demana la dimissió i ell replica que és una “cacera” en contra seu || Un exvocal del Poder Judicial va prometre a Ignacio González un fiscal general “bo”

El ‘segon’ d’Interior, José Antonio Nieto, abans de comparèixer.

El ‘segon’ d’Interior, José Antonio Nieto, abans de comparèixer.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va atribuir ahir a una “cacera” la polseguera aixecada “intencionadament” al conèixer-se la seua reunió amb el germà de l’expresident de la Comunitat de Madrid Pablo González, actualment a la presó per l’operació Lezo. José Antonio Nieto va assegurar que la trobada, de la qual “no s’ha ocultat res” i “ningú se n’ha amagat”, ha estat “tergiversada i manipulada”.

El número dos d’Interior també va deixar clar que tornaria a tenir aquesta reunió: “Hauria fet el mateix amb la informació que tenia llavors.”

El ‘número dos’ d’Interior afirma que tornaria a repetir la reunió amb el germà de González

Nieto va comparèixer a petició pròpia i del PSOE a la Comissió d’Interior del Congrés per donar compte de la seua cita al seu despatx amb Pablo González, una trobada que va portar els socialistes a demanar la seua dimissió. El diputat de la formació Antonio Trevín li va recriminar el seu “companyonatge” amb la corrupció del PP.

Rafael Mayoral, de Podem, va ironitzar sobre la reunió i va assegurar que almenys la trobada es va produir abans que González estigués imputat, “tot un avenç” en comparació amb l’anterior ministre, que va rebre Rodrigo Rato sabent que era investigat.

El membre de Cs Miguel Gutiérrez va considerar una “malaptesa política” que Nieto es reunís amb González i va mostrar el seu cansament davant de la corrupció del PP, que “enfanga” les institucions. El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, va fer deu preguntes a José Antonio Nieto, que aquest li va respondre en la rèplica, i també li va dirigir algunes frases com aquesta: “És més xulo que un vuit.” La interlocutòria de l’operació Lezo va treure ahir a la llum una suposada tàctica d’Ignacio González per entorpir les investigacions. Segons les transcripcions d’escoltes realitzades per la Guàrdia Civil i destapades ahir per La Sexta, l’exvocal del Poder Judicial Enrique Arnaldo Alcubilla va intercedir per mirar de relegar jutges i fiscals incòmodes per al PP.

Carlos Fabra obté la llibertat condicional tot i el rebuig del fiscal? El jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Madrid va acordar ahir la llibertat condicional de l’expresident de la Diputació de Castelló i del PP provincial Carlos Fabra, internat en el centre d’inserció social Victoria Kent, a l’haver complert ja les tres quartes parts de la condemna.

tracking