SEGRE

SUCCESSOS GIRONA

Mor una nena de sis anys per l'explosió d'un castell inflable

Sis menors més estan ferits, dos d’ells de gravetat || Estava instal·lat al jardí d’un restaurant a Caldes de Malavella i va acabar a la teulada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nena de sis anys va morir ahir com a conseqüència de les ferides causades pel mal funcionament d’un castell inflable en el qual es trobava jugant al restaurant Mas Oller, a Caldes de Malavella. El castell es va elevar i va desplaçar uns quaranta metres per sobre de la teulada del local i els menors que estaven a l’atracció van sortir disparats, a una distància d’entre deu i vint metres, i van impactar contra terra. Després de l’accident, la nena va ser traslladada en un helicòpter medicalitzat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, però va morir al cap d’unes hores.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar la trista notícia a través de Twitter, des d’on va enviar també un missatge de solidaritat i afecte a la família. A l’accident també van resultar ferits greus un nen de nou anys, que va ser traslladat en helicòpter al Parc Taulí de Sabadell, i una nena de set, ingressada al Josep Trueta de Girona, i quatre menors més van patir ferides i contusions de menor gravetat.

Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes d’aquest succés, que es va produir cap a les 15.46 hores. Fins al restaurant es van desplaçar set ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats i efectius dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers. Fonts municipals van explicar que el restaurant Mas Oller, també conegut com Ca l’Oller, es troba a la sortida de la població i hi acostumen a anar famílies amb fills.

S’estudia la possibilitat que una fallada a la vàlvula de seguretat provoqués una explosió i fes que el castell sortís disparat per sobre de la teulada, en un moment en què els nens, d’entre tres i onze anys, estaven saltant a la instal·lació mentre els pares dinaven. Alguns dels clients van comentar que en el moment de produir-se el succés es va sentir una forta explosió.

El castell inflable va començar a funcionar el dia 14 de març, tal com s’anuncia en la pàgina web, en la qual s’informa que torna a tenir disponible aquesta atracció per als més petits.

El propietari del restaurant va assegurar que la instal·lació era nova i que un remolí de vent ha pogut ser la causa d’aquest accident.

Varis

Mor una nena de sis anys per l'explosió d'un castell inflableEFE

tracking