SEGRE

CAS PUJOL

Les revelacions de Josep Pujol

Afirma que el comissari Villarejo va dir a l’expresident que tot s’arxivaria si es posicionava contra el procés || Assegura que la mare va destruir documents

Josep Pujol, el tercer dels germans Pujol Ferrusola.

Josep Pujol, el tercer dels germans Pujol Ferrusola.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer dels germans Pujol Ferrusola, Josep, va emmarcar ahir la investigació judicial referent a la seua fortuna a Andorra dins de la coneguda com a operació Catalunya, en la qual s’investiga si el ministeri d’Interior va espiar i va investigar polítics independentistes catalans i va assenyalar com a responsable últim Jorge Moragas, el cap de gabinet del president Rajoy.

Josep Pujol va assegurar que en una trobada amb el comissari José Villarejo, investigat en la causa, el 2013, aquest li va assegurar que els estaven vigilant per ordre d’Interior, però que “tot es podria solucionar” si el seu pare, Jordi Pujol, feia unes declaracions en contra de l’independentisme. Al negar-s’hi, van arribar les conseqüències, ja que va relatar que al cap d’un temps, quan el cas Pujol ja era de domini públic, va tornar a veure’s amb Villarejo, que li va remarcar que ja l’havia avisat del que passaria.

Pel que fa als diners a Andorra, va explicar que la seua mare, Marta Ferrusola, va destruir fa anys una part de la carta de l’avi Florenci sobre la suposada herència que els va deixar perquè volia ocultar el rastre dels diners: “L’objectiu era mantenir-ho opac perquè no podíem explicar que els fills del president de la Generalitat teníem diners a Andorra.” Josep Pujol va afirmar que l’expresident “ja era un home molt ric” quan va entrar en política però a l’arribar a la Generalitat i rebre la suposada herència a Andorra va preferir ocultar-la perquè explicar-ho significava haver de dimitir. “Entre 23 anys d’un president de la Generalitat first class, de primera divisió, com el que hem tingut, amb el gran o petit detall que resulta que ha hagut de mantenir oculta una herència de l’avi, o haver renunciat a aquest president, jo em quedo amb la primera opció”, va sentenciar.

D’altra banda, la UDEF ha remès un informe al jutge en el qual l’adverteix que la Guàrdia Civil té documents que podrien permetre deduir el tipus de gestions que Jordi Pujol Ferrusola hauria pogut fer per a l’expresident d’Isolux, Luis Delso. Així consta en un informe en el qual la UDEF comunica al jutge José de la Mata que, gràcies a “fonts d’intel·ligència policial encarrilades a través del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i Crim Organitzat, es va descobrir les dades coincidents” entre la seua investigació i una de la Guàrdia Civil.

En concret, l’operació Yogui, desenvolupada per la Guàrdia Civil el 2014 per un presumpte frau a les obres de construcció de la línia de l’AVE Barcelona-Madrid.

D’altra banda, la UDEF esmenta l’exministre popular Manuel Pimentel com una de les “persones físiques més visibles” des del juliol del 2001 en endavant darrere de l’empresa Globaltec Desarrollos e Ingeniería S.A., a la qual vincula amb una presumpta trama de corrupció a l’Àfrica mitjançant la utilització de societats semipúbliques. Apareix en un informe aportat al sumari en el qual el jutge de de la Mata investiga l’origen del patrimoni del clan Pujol.

tracking