SEGRE

POLÍTICA SOBIRANIA

Junqueras denuncia que l’opinió dels catalans “importa un rave”

ERC va iniciar ahir els actes de precampanya a favor del ‘sí’ en un Referèndum || La CUP demana debatre la pertinença d’una Catalunya independent a la UE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va assegurar ahir a Barcelona que l’opinió dels catalans “importa un rave” als que volen impedir el referèndum d’independència. En un acte amb què el partit va iniciar la precampanya per buscar el en el referèndum que el Govern vol fer a la tardor, el líder d’ERC va carregar, sense esmentar-lo, contra el govern de Mariano Rajoy i va assegurar que “quan no ens deixen votar ens diuen que la nostra opinió els importa un rave”.

“Hi ha gent que no ajuda que aquest país tiri endavant”, va afirmar Junqueras, que va explicar als diversos centenars de persones que l’escoltaven en un parc de Barcelona que ERC vol la independència “per millorar la vida de la gent”. “Cada dia prenem decisions per millorar la vida de la gent i ho volem continuar fent, posant les eines d’Estat en mans de la gent. Si som capaços de transmetre això, segur que la gent preferirà posar el seu futur a les seues pròpies mans i en les dels que cada dia ens esforcem a demostrar que ens importen, i no en les dels que ens demostren que no els importem”, va dir el líder d’Esquerra.

Junqueras es compromet amb la gent que vol un referèndum per votar ‘no’ a la independència

Oriol Junqueras va explicar que ERC vol donar a la gent la possibilitat d’expressar la seua opinió “perquè aquesta és la base de la democràcia, i la forma d’expressió fonamental en democràcia és el vot” i es va comprometre amb els no-independentistes que volen un referèndum en el qual poder votar que no.

D’altra banda, la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel va demanar debatre, en el cas que Catalunya es converteixi en un estat independent, “si la pertinença a la Unió Europea continua”. Ho va dir durant la seua intervenció en la jornada Sobirania popular i autodeterminació que es va celebrar a la Universitat Pompeu Fabra, en què van participar diversos convidats internacionals a més de membres del col·lectiu anticapitalista.

Arrimadas creu que Junqueras fa campanya per a la Generalitat? La líder de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, va retreure al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que hagi començat una campanya en favor del en un hipotètic referèndum d’independència quan el que fa és, segons Arrimadas, campanya per ser el pròxim president de la Generalitat.

tracking